28 Temmuz 2021 09:43

EMEP üyesi Nail Ulutaş’a "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle dava açıldı

Emek Partisi üyesi Nail Ulutaş hakkında sosyal medyada 2015 ve 2019 yıllarında yaptığı paylaşımlar "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçe gösterilerek dava açıldı.

Nail Ulutaş (solda), Avukat Tarık Alpdoğan (sağda) | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antep'te Emek Partisi (EMEP) üyesi olan Nail Ulutaş hakkında 2015 ve 2019 yıllarında Facebook'tan yaptığı paylaşımlar "Cumhurbaşkanına hakaret" olarak gösterilip dava açıldı.

Nail Ulutaş’ın ifadesinde hesabın kendisine ait olduğunu ve paylaşımların kendisi tarafında yapıldığını, Evrensel Gazetesinden alarak paylaştığı içerikleri kendisinin üretmediğini, paylaşımların ifade özgürlüğü çerçevesinde olduğunu, Cumhurbaşkanına hakaret etmediğini, eleştiri amacıyla yapılmış paylaşımlar olduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Avukat Tarık Alpdoğan dava ile ilgili Nail Ulutaş’ın yaptığı paylaşımların gazete paylaşımı olduğunu ve o haberlerin de eleştiri niteliğinde haberler olduğunu dile getirdi. Eleştirmenin ifade özgürlüğü kapsamında anayasal bir hak olduğunu söyleyen Alpdoğan, "Tamamen ifade özgürlüğü kapsamında siyasi eleştiri niteliğinde. O yüzden bunda herhangi bir suç yok. Bu davanın açılmış olması bile son derece hatalı" dedi.

Duruşma 12 Kasım 2021'de görülecek. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan: Yan etkiler abartılarak anlatılıyor

SONRAKİ HABER

Manavgat yanıyor: 4 ayrı noktada çıkan orman yangınından 62 kişi etkilendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...