18 Nisan 2011 10:39

Köy Enstitüleri unutulmadı

Köy Enstitülerinin 71. kuruluş yıldönümünde çeşitli kentlerde etkinlikler yapıldı.İstanbul’da Esenler Sivas Divriği Ovacık Yardımlaşma Derneği’nde yapılan panele, Yazar Yılmaz Yeşildağ, Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yönetmen Korkut Akın ve Kars Cilavuz Köy Enstitüsü mezunu Eğitimci İsme

Köy Enstitüleri unutulmadı
Paylaş

İstanbul’da Esenler Sivas Divriği Ovacık Yardımlaşma Derneği’nde yapılan panele, Yazar Yılmaz Yeşildağ, Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yönetmen Korkut Akın ve Kars Cilavuz Köy Enstitüsü mezunu Eğitimci İsmet Gülyiğen katıldı. Köy Enstitüleri’nin anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle başlayan panelde yapılan konuşmalarda, köy enstitülerinin kuruluş amaçları anlatıldı; bugünkü eğitim politikaları eleştirildi.

ANTALYA

Antalya’da Eğitim Sen ve ANSAN ortak bir etkinlik düzenledi. ‘Fotoğraflarla Köy Enstitüleri’ konulu fotoğraf sergisinin de açıldığı etkinlikte köy enstitülerinin bir ihtiyaçktan kaynaklandığına vurgu yapılarak, bugün sistemin artık böyle bir plan ve program gibi bir derdinin olmadığ belirtildi. Panele Yazar Hasan Kıyafet, Yazar-Şair Mevlüt Koca ile Eğitimci Feyzi Ceylan konuşmacı olarak katıldı.

ÇAYCUMA

Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği, bu yıl Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 71. yılını 200 kişinin katıldığı kokteylli bir programla kutladı.

Çaycuma Garden Balık Restaurant’ta düzenlenen kokteyle Eğitim Çaycuma Temsilciliği üyeleri ve Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunlarının yanı sıra, emekli öğretmenler,  Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Dalgıç ve Eğitim Sekreteri Muharrem Şengün, Eğitim Sen Devrek Temsilcisi Ahmet Abanoz ve yönetim kurulu üyeleri Salih Altun, Teslim Gürbüz ve Yücel Kırımlı, Eğitim Sen Zonguldak Şubesi eski Başkanı Nuri Genç, Çaycuma Milli Eğitim Şube Müdürü Seyfettin Ceylan, Çaycuma Milli Eğitim eski müdürü Ömer Yılmaz, ilköğretim eski müfettişlerinden Necati Göktaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda parti, dernek ve meslek örgütü temsilcisi katıldı.

KÜÇÜKKUYU

Eğitim Sen Ayvacık Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliğe aralarında Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkancı, Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Talat Koç, Şube Sekreteri Hülya Okkalı’nın da bulunduğu 60 kişi katıldı.

Eğitim-Sen Çanakkale Şubesine bağlı Ayvacık ilçe temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlik resim öğretmeni Serpil Ocaklı’nın resimlerinden oluşan serginin gezilmesiyle başladı. Ardından konuklara pilav ikramı yapıldı.
Ayvacık temsilcisi Kemal Yadırgı yaptığı konuşmada, 1940 yılında kurulan köy enstitülerinin üzerinde en çok konuşulan eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

KPSS soruşturmasında malvarlığı incelemesi

SONRAKİ HABER

Dayatma aşıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa