22 Temmuz 2021 19:21

Anadolu Ajansı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bayramlaşma videosuna dair açıklama yaptı

Anadolu Ajansı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uykusuz halinin göze çarptığı bayramlaşma videosuna dair yaptığı açıklamada "Yayın Külliye'den canlı verildi" dedi.

AK Parti YouTube kanalında yayımlanan 'Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan, teşkilatlarımız ile bayramlaşma programında konuştu' başlıklı videodan alıntı

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uykusuz halinin göze çarptığı ve konuşurken içinin geçtiği bayramlaşma videosuna dair açıklama yapan Anadolu Ajansı (AA) Yöneticisi Yusuf Özhan, "Yayın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı olarak yayınlandı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP'lilerle bayramlaşmak için kaydettiği videonun 8'inci dakikasının 25'inci saniyesinde içinin geçerek gözlerinin kapanması ve bu hallerinin de videoda olduğu gibi yayımlanmasının ardından tartışma başlamıştı. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, yazısında "Çok yakınında birilerinin Cumhurbaşkanı’nı zor duruma düşürmek istediğine işaret eder" ifadelerini kullandı.

Fatih Altaylı daha sonra AA Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan ve CİMER'in yaptığı açıklamaları paylaştı. Altaylı şu ifadeleri kullandı:

"Anadolu Ajansı olarak kendilerinin de tüm abonelerine isterlerse AA üzerinden isterlerse doğrudan Cumhurbaşkanlığı yayınını alabilecekleri bilgisinin verildiğini ve TV100, CNNTurk'ün yayını Anadolu Ajansı üzerinden, Akit TV'nin DHA üzerinden diğer kanalların ise doğrudan Cumhurbaşkanlığı yayın frekansından kendilerinin almayı tercih ettiğini, yayının doğrudan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapıldığını ve real time olarak aktarıldığını anlatan Özhan, 'Bildiğim kadarı ile yayın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden canlı olarak yayınlandı' bilgisini verdi. TRT de önce Cumhurbaşkanı'nın gözlerini kapattığı bölümü yayınlamış ancak ilgili görüntüleri tekrar yayınlarda çıkarmış."

CİMER'in açıklamasına da yer veren Altaylı, "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan Habertürk'e verilen bilgiye göre ise yayın canlı olarak gerçekleştirildiği için böyle bir olay meydana gelmiş" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM, İsrail'in Filistin'de işlediği hak ihlallerinin soruşturulması için üye atadı

SONRAKİ HABER

Mojtaba Nahani: Şiir çevirisi benim için bir aşktır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...