21 Temmuz 2021 12:50

Kelkit'te polisin motosikletteki yolcuyu vurması Emniyet'in önünde protesto edildi

Gümüşhane Kelkit'te polisin motosiklet yolcusunu vurması ilçe emniyet müdürlüğü önünde protesto edildi. Yaralı Serkan G'nin Evrensel'e konuşan yakını "Yargılansınlar, başka canlar yanmasın" dedi.

Fotoğraf: facebook.com/nihat.zeyrek hesabının paylaştığı videodan ekran alıntısı.

Paylaş

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde önceki gün polisin dur ihtarına uymadığı gerekçesi ile ateş açarak boynundan yaraladığı motosiklet yolcusu Serkan G'nin yaşam mücadelesi sürüyor. Çok sayıda kişi bugün İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek polisin motosiklettekilere ateş açmasını protesto etti. Evrensel'e konuşan Serkan G’nin amcasının oğlu Mikail G, “Burada zaten polisler de birçok motosikletinin ehliyeti ya da ruhsatı olmadığını biliyor. Gençlerin bu nedenle panik yaparak durmadıklarını anlamak çok zor değil. İlçemizde herhangi bir terör vs. eylemi de yok. Buna rağmen silah kullanılıyor” diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Serkan G'nin ağır yaralandığı olay 19 Temmuz günü saat 16.30 civarında Kelkit ilçe merkezinde yaşandı. Polisler, 'dur' ihtarına uymadığı gerekesiyle motosikletli 2 kişiye takip sonrası ateş açıp motosikletin arkasındaki Serkan G.’yi boğazından vurdu. Bayramdan bir önce yaşanan olayda ağır yaralanan 30 yaşındaki Serkan G.’nin yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Motosikleti kullanan Murat G. ise olay sonrası gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Görevli polisler hakkında soruşturma açıldığı bildirildi.

YURTTAŞLAR POLİSİN ATEŞ AÇMASINI PROTESTO ETTİ

Yaşananlara tepki gösteren gençlerin aileleri ve çok sayıda Kelkitli bugün İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne gelip polisin ateş açmasını protesto etti. Silah kullanan polislerin açığa alınmasını ve yargılanmasını isteyen Kelkitliler, "Katil polis istemiyoruz" sloganları attı. Zaman zaman polis ve yurttaşlar arasında arbede yaşandı.

Yurttaşların tepsisinin sürmesi üzerine Kelkit Kaymakamı Aziz Onur Aydın gelerek bir açıklama yaptı. Aydın'ın açıklaması sık sık öfkeli yurttaşlar tarafından kesildi. Adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini, görevli memurun hatası olup olmadığının incelendiğini söyleyen Aydın, kalabalığa Serkan G'nin hayati tehlikeyi atlattığı bilgisini paylaştı.

Sık sık Kaymakam'ın söylediklerine tepki gösteren yurttaşlar, kentlerinin huzurlu bir yer olduğu, terör olaylarına rastlanmadığı gibi düşünceler dile getirerek polisin giden motordaki yolcuya ateş açmasının açıklanamaz olduğunu ifade etti.

Yurttaşların Emniyet Müdürlüğü önündeki tepkisi ve Kaymakam Aydın'ın açıklamaları Nihat Zeyrek tarafından kaydedildi.

"GENÇLERİN PANİK YAPARAK DURMADIĞINI ANLAMAK ZOR DEĞİL!"

Polis kurşunu ile yaralanan Serkan G’nin amcasının oğlu Mikail G, Evrensel'e konuştu. Olayın bayrama bir gün kala 16.30 saatlerinde olayın yaşandığını, ehliyetleri olmadığı için gençlerin polisin dur ihtarına uymadığını belirterek “Burada zaten polisler de birçok motosikletinin ehliyeti ya da ruhsatı olmadığını biliyor. Gençlerin bu nedenle panik yaparak durmadıklarını anlamak çok zor değil. İlçemizde herhangi bir terör vs. eylemi de yok. Buna rağmen silah kullanılıyor” dedi.

Yurttaşları yatıştırmak için "Seken kurşun" benzeri sözlü açıklamalar da olduğunu belirten Mikail G, amcaoğlunun, motor biraz uzaklaşıp durduktan sonra, doğrudan hedef alınarak boynundan vurulduğunu, hatta motordakilerin düştükten sonra polislerce yumruklandığını ifade etti.

"YARGILANSINLAR, BAŞKA CANLAR YANMASIN"

Emniyetin önüne yaşananları protesto etmek ve silah kullanan polislerin yargılanması talebiyle gittiklerini anlatan Mikail G., “Burada silah kullanan polisin en ağır şekilde yargılanmasını istiyoruz. Eğer bu yapılmazsa başkalarının da canları aynı şekilde yanacak. Yetkililer buna çözüm bulsunlar. Polisin bu kadar basit silah kullanması ve insan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Bu gençler silah kullanılmadan da durdurulabilirdi” diye konuştu. Mikail G, emniyet önünde toplananlara kaymakamın açıklama yaparak: ‘Silah kullanan polisler açığa alındı, haklarında soruşturma açıldı. Olay İçişleri Bakanlığı’nda artık’ dediğini aktardı. (Gümüşhane/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yerine kayyum atanan Nalan Özaydın, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi

SONRAKİ HABER

Almanya'da polis, Erk Acarer'e yönelik saldırıda soruşturmayı genişletti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...