18 Temmuz 2021 06:03

İzmir'deki Boğaziçi eyleminde gözaltına alınan 23 öğrenci için takipsizlik kararı

Melih Bulu’yu İzmir’de protesto ederken gözaltına alınan 23 üniversite öğrencisi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Arşiv | Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan ve 6 buçuk ay sonra görevinden alınan Melih Bulu’yu İzmir’de protesto ederken gözaltına alınan 23 üniversite öğrencisi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Gözaltına alınan kişilere, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ve ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ suçundan soruşturma açıldı.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre; öğrencilerin avukatlarından olan Semih Taşcan, şunları söyledi: “Boğaziçi Üniversitesi’yle dayanışma ve kayyum rektöre karşı yapılan neredeyse bütün eylemlerde, polis en ufak toplanmaya bile imkân vermemişti. Bu kararda da, olması gerektiği gibi eylemciler hakkında herhangi bir yasaya aykırılık bulunmadığından takipsizlik kararı verildiğini görüyoruz. Bu karar polisin iktidarın hedefleri doğrultusunda anayasal hakların kullanımını engellediğini gösteriyor.” (HABER MERKEZİ)

Reklam