17 Temmuz 2021 13:05

Kuran kursunda çocuk ölümü dosyasına gizlilik kararı getirildi

Muş'ta bir Kuran kursunda intihar ettiği ileri sürülen 12 yaşındaki M.H.Y.’nin dosyasına gizlilik kararı getirildi. Diyarbakır ve Muş Barosu olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

(Arşiv) | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Muş’un Karşıyaka Mahallesi’nde “Heyderîyan Medresesi” olarak adlandırılan Kuran kursunda 3 aydır yatılı kalan 12 yaşındaki M.H.Y. adlı çocuğun intihar girişiminde bulunduğu ileri sürülmüştü. 14 Temmuz'da yaşamını yitiren M.H.Y.’nin soruşturma dosyasına gizlilik kararı getirildi. Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, ortak yazılı açıklama yaparak, olayın takipçisi olacaklarını kaydetti. 

Yapılan ortak açıklamada, “Emniyet fezlekesi 14 Temmuz’da Muş Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmiştir. Muş Barosu yönetimi, dosyanın takibi ve bilgi edinmek için soruşturma savcısı ile 16 Temmuz tarihinde görüşme gerçekleştirmiştir. Yapılan görüşmede ‘soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı alındığı’ bu sebeple dosyanın içeriği hakkında bilgi verilemeyeceği hususu Muş Barosu yönetimine iletilmiştir. Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Muş Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak, öncelikle kısıtlama kararının kaldırılması gerektiğini ve etkin bir yargısal faaliyette bulunulması hususunda soruşturma makamının yükümlülüklerinin bulunduğunu hatırlatır, kısıtlama kararının kaldırılması anından itibaren aşamalarda kamuoyuna detaylı bilgi verileceği hususunu bilgilerinize sunarız” denildi. (Muş/MA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de Çin'den gelen uyuşturucu yapımında kullanılan 26 ton malzeme ele geçirildi

SONRAKİ HABER

Alara’daki HES projesinin ÇED süreci durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...