15 Temmuz 2021 12:56

Irkçı ve cinsiyetçi Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürünün sözleşmesi askıya alındı

Sağlık Bakanlığı, cinsiyetçi ve ırkçı paylaşımları gündem olan Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürü Adil Yetiş Sarıhasanoğlu'nun sözleşmesini askıya aldı.

Adil Yetiş Sarıhasanoğlu (sağda) | Fotoğraf: MHP Beyoğlu'nun Facebook hesabından alınmıştır

Paylaş

Sağlık Bakanlığı, İstanbul Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürü Adil Yetiş Sarıhasanoğlu'nun cinsiyetçi ve ırkçı paylaşımları nedeniyle sözleşmesinin askıya alındığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, Meclisteki soru önergesi üzerine Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürü Adil Yetiş Sarıhasanoğlu'nun Twitter hesabından, 2013 ve 2014 yıllarına ait olduğu belirlenen paylaşımları incelemeye aldı.

Bakanlık, "Her Türk asker doğar da her Kürt ne doğar", "Olsa da bir Alevi kızı sevsek. Esmerinden taş gibi. Fantezimi hayata geçirecek yok mu bir kısrak" paylaşımlarında bulunduğunu tespit ettiği Sarıhasanoğlu'nun sözleşmesinin askıya alındığını bildirdi.

HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, Sarıhasanoğlu hakkında adli ve idari soruşturma açılıp açılmadığını, görevden uzaklaştırılıp uzaklaştırılmadığını sormuştu.

Koca, yanıtında konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve Sarıhasanoğlu’nun sözleşmesinin askıya alındığını bildirdi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ "İFTİRA" DEMİŞTİ

İstanbul Tabip Odası da Sarıhasanoğlu hakkında soruşturma başlatmıştı. İl Sağlık Müdürlüğü ise "iftira" olarak nitelendirdiği paylaşımları yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Afyonkarahisar'da tarım işçilerini taşıyan minibüs kamyonete çarptı: 17 yaralı

SONRAKİ HABER

EURO 2020'de penaltı kaçıran siyah İngiliz oyunculara ırkçı hakaretlere 4 tutuklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...