18 Nisan 2011 10:09

Çorum’da Emek Partisi, milletvekili adaylarını tanıttı

Emek Partisi Çorum İl Başkanı Hikmet Aydın, milletvekili adayları Hasibe Beyaz, Ali Ekber Üşüdür, Dilek Cengiz ve çok sayıda partilinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.Aydın, EMEP, BDP, EDP, SDP ve çeşitli siyasi grup ve çevrelerin 12 Haziran seçimlerine ‘Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu&

Çorum’da Emek Partisi, milletvekili adaylarını tanıttı
Paylaş
Taner Şimşek

Aydın, EMEP, BDP, EDP, SDP ve çeşitli siyasi grup ve çevrelerin 12 Haziran seçimlerine ‘Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’ olarak gireceklerini hatırlattı.

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’nun 38 ilde bağımsız adaylarla seçime katılacağını söyleyen İl Başkanı Aydın, bunun ülke için bir fırsat olduğunu söyledi. Geri kalan 44 ilde Emek Partisi adaylarıyla seçime girileceğini ifade eden Aydın, bloğun sermaye partilerinin karşısında alternatif olduğunu kaydetti. İl Başkanı Aydın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugün seçimlere kuralsız ve güvencesiz çalışma hayatının kural haline getirildiği, çiftçilerin üretemez, üretse de karşılığını alamadığı, kamu emekçilerinin ödünç memur haline getirildiği, esnafın para kazanamadığı, eğitimin ve sağlığın paralı hale getirildiği, işsizliğin genç nüfus içinde % 25’lerde olduğu bir dönemde seçimlere giriyoruz.

Kürt sorununun çözümünden Alevilerin isteklerine, emekçilerin haklarından, yoksullukla ve işsizlikle mücadeleye, basın özgürlüğü ve emekçi sınıfların örgütlenme özgürlüklerinin çözülmediği, siyasi partiler yasası ve %10 seçim barajının devam ettirildiği, insanların sosyal güvencelerinin ortadan kaldırıldığı ve kaldırılacağı bir dönemde seçimlere giriyoruz. 12 Haziran seçimlerine her ne kadar birçok parti girse de, aslında iki parti seçimlere girmektedir. Bu partilerden biri AKP, CHP, MHP merkezli oluşan düzen partilerinin bloku, öteki ise ülkenin başlıca sorunlarını çözme amaçlı bir mücadelenin ilerletilmesi için birleşmiş olan Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğudur. Şimdi bloğu güçlendirme; blok adayları etrafında, bağımsız adayların olmadığı illerde de Emek Partisi çatısı altında sermaye partilerine karşı bir seçenek oluşturmak üzere birleşme ve ortak mücadele zamanıdır.” (Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bakanlık binasına intihar saldırısı

SONRAKİ HABER

İzmir adayları halkla buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...