18 Nisan 2011 09:59

Bakanlık binasına intihar saldırısı

Afganistan’da Savunma Bakanlığı binasına giren bir intihar saldırısı gerçekleştirildi.Taliban’ın üstlendiği saldırıda Fransa Savunma Bakanının hedef alındığı bildirildi.Afganistan Tolo televizyonu, bir kişinin üzerindeki bombayla içeriye girerek binayı havaya uçurduğunu duyurdu. Saldırıda iki kişi öldü, 7 kişi de

Bakanlık binasına intihar saldırısı
Paylaş

Taliban’ın üstlendiği saldırıda Fransa Savunma Bakanının hedef alındığı bildirildi.Afganistan Tolo televizyonu, bir kişinin üzerindeki bombayla içeriye girerek binayı havaya uçurduğunu duyurdu. Saldırıda iki kişi öldü, 7 kişi de yaralandı. Saldırı sonucu Savunma Bakanı Yardımcısının korumasının öldüğü, Savunma Bakanı Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı Sekreteri’nin de yaralandığı ifade edildi.

Üniforma giyinen birçok saldırganın binaya girip etrafa ateş açtığı saldırıda üç Taliban militanı da öldü. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Afganistan’a ziyarette bulunan Fransa Savunma Bakanı Gerard Longuet’nin hedef alındığını belirtti.

Mücahid, saldırının Fransa’nın Afganistan’ı işgal etmesi nedeniyle düzenlendiğini ifade etti. Afgan yetkililerle görüşmek üzere Kabil’e gelen Longuet’nin saldırı sırasında binada değildi. Bakanlığın çevresindeki yollar, güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yemen halkı yılmıyor

SONRAKİ HABER

Çorum’da Emek Partisi, milletvekili adaylarını tanıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...