12 Temmuz 2021 17:25

İşten atılan Pegasus çalışanları polisler tarafından Genel Merkezden çıkarıldı

Sendikalaştıkları için işten atılan Pegasus çalışanları işten atmaları protesto etmek için Pegasus Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Eylemi engelleyen polisler işçileri dışarı çıkardı.

Ekran alıntısı @insaatsendika'nın Twitter paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Sendikalaştıkları için işten atılan Pegasus çalışanları işten atmaları protesto etmek için Pegasus Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İşçiler ve Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, polisler tarafından dışarı çıkarıldı.

Pegasus Hava Yollarında 40'a yakın çalışan sendikalaştıkları için işten atıldı. Eylemlerini sürdüren çalışanlar Pegasus Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İnşaat İş Sendikasının Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Pegasus'ta sendikalaşma süreci içinde 40 işçi işten çıkarıldı. Direnişe geçen ve bugün genel müdürlük binasına giren işçiler ile Nakliyat-İş Genel Başkanı polis tarafından dışarı çıkarıldı" denildi.

Pagasus’ta 40’a yakın çalışan hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atılmış, Nakliyat-İş yaptığı açıklamada, Pegasus işvereninin bir taraftan 40'a yakın işçiyi işten çıkartırken bir taraftan da personel alımı için ilan verdiğini söylemişti. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Destek Otomotiv direnişi 11. günde: "Karşınızda, örgütsüz ve güvencesiz işçiler yok"

SONRAKİ HABER

HDP’li Paylan: Surp Takavor Ermeni Kilisesi‘ne yapılan bu saygısızlığa kim yol verdi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...