08 Temmuz 2021 09:47

HDP, emekli bayram ikramiyelerinin 2 bin TL olmasına ilişkin kanun teklifi verdi

2018'de 1000 TL olan emekli ikramiyelerinin alım gücündeki onca gerilemeye rağmen bu yıl sadece 1100 TL olduğunu belirten HDP, bayram ikramiyesinin 2000 TL’ye yükseltilmesini istedi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

HDP Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcası Garo Paylan, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Batman Milletvekili Necdet İpekyüz, İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, emeklilere ödenen bayram ikramiyesinin 2000 TL’ye yükseltilmesi ve Yaşlılık Aylığı alan kişilerinde bayram ikramiyesinden yararlanmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

2018 yılında emeklilere ödenmeye başlayan 1.000 TL tutarındaki bayram ikramiyesinin, aradan geçen yıllara ve enflasyondaki yükselişe rağmen, bu yıl sadece 100 TL fark eklenerek, 1 bin 100 TL olarak ödeneceği ve Yaşlılık Aylığı alan yurttaşların hiç bayram ikramiyesi alamadığı belirtilen teklif için, “Ülkemizde milyonlarca emekli ve Yaşlılık Aylığıyla geçinen yurttaşımız, derin ekonomik kriz koşullarında, yüksek enflasyon ve rekor zamlara rağmen, açlık sınırının dahi altında kalan bir gelirle adeta yaşam mücadelesi vermektedir. Bu koşullarda, emekli yurttaşlarımızın yılda sadece iki kez faydalanabildiği bayram ikramiyelerinin 1.100 TL olarak kalması ve Yaşlılık Aylığı alan bir milyona yakın yurttaşımızın bayram ikramiyesi alamaması kabul edilemez. Emekli bayram ikramiyeleri -en azından- 2.000 TL’ye yükseltilmeli ve Yaşlılık Aylığı ile geçim sağlayan yurttaşlarımıza da bayram ikramiyesi ödenmelidir. Böylelikle, ekonomik olarak zor koşullarda yaşam mücadelesi veren milyonlarca emekli ve Yaşlılık Aylığı alan yurttaşımız, bayramda bir nebze de olsa nefes alacaktır” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tozkoparanlılar yarın Güngören Belediyesi önünde olacak| Tozkoparan Fikirtepe olmasın

SONRAKİ HABER

Hababam Ataşehir'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...