04 Temmuz 2021 11:58

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği: Boğaziçi Üniversitesi işgal edildi

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, kayyum rektör Melih Bulu'nun öğrencileri ve hocaları hukuksuz şekilde kampüse almamasına dair yaptığı açıklamada Bulu'yu istifaya davet etti.

Fotoğraf: Sera Kadıgil

Paylaş

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, kayyum rektör Melih Bulu'nun kampüsün kapılarını polis ve özel güvenlik zoruyla kapatması ve ardından öğrencilerle hocaları hukuksuz şekilde kampüse almamasına tepki gösterdi. Öğretim Üyeleri, kayyum rektör Melih Bulu'yu istifaya davet etti.

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Boğaziçi Üniversitesi tüm bileşenleri ile 6 aydır direniyor.

Demokratik/Özerk üniversite mücadelesine devam ediyor. Öğrenciler ve öğretim elemanları sahibi oldukları üniversiteyi terketmiyorlar.

Boğaziçi Üniversitesi’ni antidemokatik biçimde ele geçirmiş olan rektör, keyfi bir biçimde üniversite kapılarını barikatlar ile kapattı ve üniversitenin esas sahipleri olan üniversite hocalarını/öğrencilerini kampüse aldırmadı. Polis ve özel güvenlikçilere verdiği talimat ile şiddet uygulayarak öğrencileri üniversite dışına attırdı.

Böylece evrensel üniversiter kriterler ile hiç bağdaşmayan bir hak ihlaline ve hukuksuzluğa daha imza atmış oldu.

Akademisyenlerin ve öğrencilerin üniversiteye alınmamaları eğitim/öğretim, araştırma hakkının ihlalidir ve anayasal bir suçtur. Boğaziçi Üniversitesi atanmış rektörü bir kez daha yasalar karşısında suç işlemektedir.

Bu baskıcı uygulamalar karşısında demokrasiden, özgürlükten, hukuktan ve adaletten yana olan herkesi, her demokratik kitle örgütünü Boğaziçi Üniversitesi direnişinden yana olmaya ve antidemokratik uygulamaya karşı çıkmaya davet ediyoruz.

Atanmış rektör ve yandaşlarını istifaya davet ediyoruz."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşçi mektubu: Porsiyonlar daha ne kadar küçülsün

SONRAKİ HABER

Tozkoparanlılar bugün Danıştay önünde: Sesimize kulak verin, bu hukuksuzluğu durdurun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...