02 Temmuz 2021 15:13
Son Güncellenme Tarihi: 02 Temmuz 2021 20:24

Sivas Katliamı çeşitli kentlerde lanetlendi, yaşamını yitirenler anıldı

Sivas Madımak Katliamı ve sorumluları, 28'inci yılında çeşitli kentlerde düzenlenen eylem ve etkinliklerle lanetlendi, katliamda yaşamını yitirenler anıldı.

Fotoğraf: Eylem Lodos/Evrensel

Paylaş

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otelinde 33 aydının yakıldığı katliam 28. Yılında başta Sivas Madımak önü olmak üzere çeşitli kentlerde protesto edildi.

İZMİR | "TEK ADAM REJİMİNE KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM"

İzmir’de Alevi kurumların çağrısıyla Sivas Katliamı’nın 28’inci yıl dönümünde Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. Sivas Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin anıldığı açıklamaya İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, çok sayıda siyasi parti ve kitle örgütü ve katliamda yaşamını yitiren Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok da katıldı.

"Her yer Madımak, Her yer Yanıyor" yazılı pankart açılan eylemde, sık sık “Sivas'ın ışığı Sönmeyecek", "Sivas, Maraş, Roboski unutulmaz hiçbiri”, “Faşizme ölüm halka hürriyet”, “Deniz'e sözümüz barış olacak” sloganları attı.

Alevi Kurumları adına basın açıklamasını Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Arslan okudu. Sivas Katliamı'nın devlet tarafından organize edildiğini, sanıklara ceza verilmediğini söyleyen Arslan, “Madımak Katliamının zamanaşımına uğratılmasına ‘hayırlı olsun’ diyenlerin iktidarında; Kürt halkının inkarından, Roboski katliamına, Ankara gar katliamından, Suruç katliamına, Diyarbakır'dan Antep'e kadar sayısını dahi unuttuğumuz katliamları yaşadık, gördük. Ötekileştirici söylemlerin bir sonucu olarak HDP İzmir il binasına yapılan saldırı sonucu Deniz Poyraz katledildi” dedi.

8 TEMMUZ MİTİNGİNE ÇAĞRI

Madımak Katliamı’nın sadece Alevilere karşı değil; ezilen, ötekileştirilen, dışlanan, yok sayılan bütün toplumsal kesimlere  karşı yapılan bir katliam olduğunu ifade eden Arslan, “Gelin hep birlikte tek adam rejimine, faşizme, ırkçılığa, gericiliğe ve baskı politikalarına karşı laikliği, özgürlüğü, eşitliği, adaleti, barışı, demokrasiyi ve halkların kardeşliğini savunarak dayanışmayı ve mücadeleyi büyütelim” diye konuştu.

Sivas Madımak Katliamı başta olmak üzere tüm katliamları unutturmayacaklarını söyleyen Arslan, 8 Temmuz'da Gündoğdu Meydanı'nda "Demokrasi için bir nefes" şiarıyla yapılacak mitinge çağrı yaptı.

“KARANLIKTAN ÇIKMAK İÇİN TOPLUMSAL HAFIZAYI DİRİ TUTACAĞIZ”

Açıklamada konuşan Zeynep Altıok ise, “Biz bu karanlıktan çıkmak istiyorsak acılarımızı unutturmak isteyenlere karşı inadına gelecek kuşaklara bize yapılanları neler yaşadığımızı anlatacağız. Toplumsal hafızayı diri tutacağız” diyerek sözlerine başladı.

Ankara Katliamı’ndan Suruç’a, Tahir Elçi cinayetine kadar hiçbir katliamı unutmadıklarını belirten Altıok, son olarak HDP’ye yapılan saldırıyı da kınadı. Altıok, “Bütün bunlar cezasızlık politikası sebebiyledir. Bu ülkede beğenmediğinin canını almayı kendine görev edinenler teşvik edildikçe, cezasızlık meşrulaştırıldıkça, daha çok kaybımız olur. Sivas'ta can alanlar bugün hala cezalandırmak için aynı tutumu sergilemeye devam ediyorlar. Ama yıldırma, korkutma, sindirme politikasıyla bizleri susturamazlar. Biz orada öldürülen canların hesabını elbette soracağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)


ESKİŞEHİR | "İNSANLIK SUÇU CEZASIZ KALDI"

2 Temmuz Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden 33 aydın ve sanatçı, Eskişehir'de gerçekleştirilen yürüyüş ile anıldı. 3 belediye, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Derneği ile siyasi partiler, meslek odaları ve sendikalar tarafından düzenlenen yürüyüşe çok sayıda Eskişehirli katıldı.

Adalar Migros önünde biraraya gelen Eskişehirliler,  buradan Ulus Anıtına yürüdü. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Türk Halk Müziği sanatçısı Tolga Sağ, Sivas Katliamında hayatını kaybeden Koray ve Menekşe Kaya'nın babası Halk Ozanı İsmail Kaya'nın da katıldığı yürüyüşte kitle sık sık "Sivas'ın Işığı sönmeyecek", "Sivas'ı Yakanlar AKP'yi Kuranlar" sloganı attı. Kitle yürüyüşte Sivas Katliamı'da hayatını kaybedenlerin fotoğrafını taşıdı.

Kitle Ulus Anıtı'nda geldiğinde kitle adına Eskişehir Hacı Bektaş Veli Vakfı Başkan Yardımcısı Kamer Ali Durur, basın metnini okudu. Yaşanan Katliamı siyasi iktidarın, askerin, polisin seyrettiğini söyleyen Durur, Madımak’ ta işlenen insanlık suçunun ise cezasız kaldığını belirtti. Sivas Davasının zaman aşımına uğradığını kaydeden Durur, "Nasıl ki yüzyıllar öncesinde halkın yüreğinde ve bilincinde yer alan ‘Bozuk düzende sağlam çark olmaz’ diyen Pir Sultan’ı geçen zaman unutturmadıysa; derisi yüzülen Nesîmî ve Hallac-ı Mansur unutulmadıysa, yârin yanağından gayri her yerde hep beraber diyen Şeyh Bedrettin’in sesi hala yankılanıyorsa; Hasret Gültekin, Asım Bezirci, Muhlis Akarsu, Nesimi Çimen, Metin Altıok, Behçet Sefa Aysan ve ölümsüzlüğe uğurladığımız aydınlarımız için zaman aşımı söz konusu olabilir mi? Ve zamanı aşan aydınlarımıza gelecekte de insanlığa ses olmaya, aydınlık vermeye devam edeceklerdir" dedi. Türkiye'de yaşanan başta Sivas Katliamı olmak üzere tüm katliamları kınadıklarını ifade eden Durur, bu acılardan beslenen tüm katliamcılardan hesap soracakları güne kadar mücadelelerini yılmadan devam ettireceklerini söyledi. (Eskişehir/EVRENSEL)


KOCAELİ

Kocaeli İzmit Belediye İşhanı önünde, Sivas Katliamını Anma Platformunun çağrısıyla bir araya gelen yurttaşlar, 2 Temmuz'da Madımak'ta yaşanan katliamı lanetlediler.

Törene İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, çeşitli partilerden yöneticiler, sendikacılar, ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Kurumlar adına ortak açıklamayı Alevi Kültür Derneği Kocaeli Şube Başkanı Birol Sağlam okudu. Açıklamada '' Madımak Katliamı bir arada yaşamamıza ve çok kültürlülüğe yapılan bir saldırıdır, Madımak İnsanlık tarihinin kara bir lekesidir ve 28 yıldır yanmaya devam ediyor'' denildi.

Sadece Madımak'ı değil bütün katliamları lanetlediklerini söylenilen açıklamada '' Çorum'un, Maraş'ın, Dersim'in devamıydı Madımak, Madımak'Lada kalmadı savaşa karşı barışı savunanlar 10 Ekim'de Ankara Garında katledildiler, Suruç'ta gençlerimiz katledildi'' denildi.

AKP'nin nefret, kin ve ötekileştirici söylemlerinin yaşamın her alanında sürdürdüğünü ifade eden açıklamada '' Bugün çok net görüyoruz ki o gün Madımak otelini kuşatan zihniyet, mafyalaşarak ülkeyi kuşatmış durumdadır. Bu ayrıştırıcı dilin sonucunda HDP İzmir İl örgütüne saldırı düzenlenip Deniz Poyraz adlı yurttaşımız vahşice öldürülmüştür'' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda alevilerin talepleri sıralayan Sağlam '' Tüm alevi katliamlarıyla yüzleşilmeli, Madımak Oteli utanç müzesi yapılmalıdır, zorunlu din dersleri kaldırılmalıdır, Cemevleri ibadethane olarak kabul edilmelidir, Çorum ve Sivas katliamlarının dosyaları yeniden açılmalı ve failleri ortaya çıkarılmalıdır'' denilerek açıklama sona erdirildi. (Kocaeli/EVRENSEL)


GEBZE | "KATLİAMI GERÇEKLEŞTİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ"

Sivas Katliamı'nın 28. yılında Gebze’de , Gebze Emek Demokrasi Güçleri bir araya geldi. Saygı duruşu ile başlayan açıklamada katliamların unutulmasına izin vermeyeceğiz vurgusu yapıldı. Emek Demokrasi Güçleri adına açıklamayı Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır yaptı. Katliamın tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirten Bahadır , katledilen 33 aydını ismini okuyarak andı. Sivas katliamının ne ilk ne de son olmadığının altını çizen Bahadır, katliamı yapanların bilime,aydınlığa düşman Ortaçağ zihniyetinin temsilcileri olduğunu ifade etti.

Katliamda maşa görevini yerine getiren katiller bile siyasi iktidar tarafından kollandığını söyleyen Bahadır, "Adresi, ikametgâhı belli olan firari sanıklar yıllarca bulun(a)mamış, katillerin bazılarının Sivas’tan hiç ayrılmadan yaşamlarına devam ettikleri, hatta resmi olarak haklarında arama kararları olmasına rağmen evlendikleri, askere gittikleri, işe girip çalıştıkları, ehliyet aldıkları anlaşılmıştır. Katillerin avukatları mevcut iktidar tarafından milletvekili, belediye başkanı, bakan ve hatta Anayasa Mahkemesi üyesi yapılarak ödüllendirilmiştir” diye konuştu.

Barış içinde kardeşçe yaşamı hedef alanların bugünde iş başında olduğunu belirten Bahadır,HDP İzmir İl Binasında katledilen  Deniz Poyraz'ı anarak , “Deniz Poyraz'ın katledilmesi bunun en son göstergesidir.” Dedi. “Hayatımızın her hücresinin ülkeyi karanlığa boğmak isteyen gerici yobaz zihniyetle kuşatılmasına seyirci kalmamızı istiyorlar.” Diye konuşan Bahadır , faşizmi lanetledi. Sık sık ‘Faşizme Karşı Omuz Omuza’ sloganı atıldı.

“Gebze Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, Katliamlara, ölümlere alışmayacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız. Karanlığa teslim olmayacağız. Kutuplaştırma siyasetine karşı zenginliğimiz olan farklılıklarımızı ısrarla ve inatla koruyacağız.”diye devam eden Bahadır, karanlığa karşı aydınlığı, zulme karşı adaleti, zorbalığa karşı özgürlüğü savunmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Emek Demokrasi Güçleri olarak ,özgür, demokratik, laik bir ülkede barış içinde bir arada yaşam mücadelemize devam edeceklerini ifade eden Bahadır,” Yaşadığımız katliamların hesabını barışın, kardeşliğin, emeğin ülkesini kurarak soracağız” diyerek konuşmasını bitirdi. (Gebze/Evrensel)


DERSİM

Dersim'de Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından basın açıklaması düzenlendi. Sanat Sokağı’nda gerçekleştirilen açıklamayı platform adına Ali Ekber Kaya okudu. Kaya, bu katliamın, devlet güçlerinin göz yummaları ve ötesinde yönlendirmeleriyle, son derece planlı ve organize bir çalışmanın sonucunda gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Kaya, “Bu insanlık düşmanı katiller kan ve intikam sloganlarıyla katliam için harekete geçerlerken hiçbir devlet gücü onlara değil müdahale etmek, herhangi bir hamlede dahi bulunmadı. Bu katiller planlı bir şekilde teşvik edilip yönlendirildiler” dedi.

Kaya devamında şunları söyledi:

“Şah Kalender'den Koray Kaya'ya Pir Sultan Abdal'dan Hasret Gültekin'e uzanan bu onurlu tarih bizimdir. Ve asla onların yolunu terk etmeyeceğiz. Sivas'ın ışığını söndürmeyeceğiz. Bütün halkımızı bir daha böyle acıları ve katliamları yaşamamak için Sivas Madımak Katliamında yitirdiğimiz canlarımızı, Önderimiz Pir Sultan Abdal’ın “Bozuk Düzende Sağlam Çark Olmaz” şiarıyla anıyoruz.”

Açıklamada İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması da protesto edildi. (Dersim/EVRENSEL)


ANTEP

Antep’te emek ve demokrasi güçleri Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenler anısına Yeşilsu Parkı’na karanfil bıraktı. Yeşilsu Parkı’da toplanan kitle “Sivas’ı unutma, unutturma”, “Gün gelecek devran dönecek katiller halka hesap verecek” sloganları atarak katliamı lanetledi. Emek ve demokrasi güçleri adına açıklamayı okuyan İnsan Hakları Derneği Gaziantep Şube Başkanı Sinan Taştekin, “Üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen hâlâ tam olarak aydınlatılmamış olan bu katliamda yaşamını yitiren insanlarımızı saygıyla, sevgiyle anıyoruz” dedi.

Sivas Katliamı’na din ve inanç özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü gibi evrensel insan hakları prensiplerini yok sayan ve yine farklılıkları zenginlik unsuru olarak görmeyip tekçi, baskıcı bir sistemi tesis etmek ve daim kılmak isteyen politikaların yol açtığına dikkat çeken Taştekin, “Sivas Madımak’da yaşanan katliamına ilişkin hakikatın ortaya çıkarılması, geçmişle gerçek bir yüzleşme sürecinin yaşanması ve en önemlisi baskıcı zihniyetin değişmesi gerekmektedir. Bu zihniyet değişikliğinin yapılması ise insan haklarının prensiplerinin tamamen yaşama geçirilmesi ile mümkündür” dedi.

Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, Sivas Katliamı’nda yaşamını yitirenleri bir kez daha andıklarını söyleyen Taştekin, “hakikatin ortaya çıkarılması mücadelemizi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz” dedi.

Açıklamanın ardından katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının yer aldığı pankartın önüne karanfiller bırakılarak katliam lanetlendi. (Antep/EVRENSEL)


ELAZIĞ

Elazığ'da KESK, CHP, EMEP ve HDP Hozat Garajı önünde basın açıklamasında bulundu. Katliamın unutulmadığı ve unutulmayacağının belirtildiği açıklamada, “2 Temmuz’da bir kez daha kan ağladı içimiz. Gerçekleşen katliamda düşün ve yazın insanları, halk ozanları yaşamlarını yitirdi. İki de otel görevlisi ölmüştü yanarak” denilerek katliam lanetlendi.

Ayrıca katliamlara, cinayetlere alışmayacaklarının vurgulandığı açıklamada, “Kutuplaşma siyasetine karşı ısrarla bedeli ne olursa olsun, farklılıklarımızla birlikte özgür, eşit, laik, demokratik bir cumhuriyette barış içinde bir arada yaşamı esas alacağız” denildi. (Elazığ/EVRENSEL)


DENİZLİ | "UNUTMADIK, AFFETMEYECEĞİZ!"

Denizli'de Sivas katliamının yıl dönümünde Candoğan Parkında basın açıklaması yapıldı. Alevi Kültür Dernekleri ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Denizli Şubelerinin çağrı yaptığı anmaya KESK'e bağlı sendikalar, Eğitim İş Denizli Şubesi ile CHP, EMEP, HDP ve Sol Parti de destek verdi.

Basın açıklamasını Alevi Kültür Dernekleri Denizli Şube Başkanı Erkan Aras okudu. Katliamın planlı ve organize bir çalışmanın sonucu olarak gerçekleştiğini belirten Aras, "Katil sürüsü nefret saçarak, tekbirler eşliğinde güvenlik güçlerinin gözleri önünde bu barbarca katliamı gerçekleştirdiler" dedi.

AKP iktidarında gerçekleşen Ankara, Suruç, Roboski, Diyarbakır katliamlarını hatırlatan Aras nefret ve ötekileştirici söylemler sonucu HDP İzmir İl binasına yapılan saldırı sonucunda Deniz Poyraz'ın katledildiğini ifade etti.

Aras katliamda yaşamını yitirenleri saygıyla anarak, "Sivas Madımak katliamını unutmadık, unutturmayacağız, affetmeyeceğiz" dedi. (Denizli/EVRENSEL)


MUĞLA | KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Muğla Şubesi 2 Temmuz Sivas Katliamı anması dolayısıyla Sınırsızlık meydanında basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan Murat Doğan, Sivas katliamının yaşandığı gün devlet yetkililerinin sadece izlediğini belirterek, “Sivas Madımak Oteli Katliamı egemenlerin organize ettiği ve katil güruhun tetikçiliğiyle hayata geçirdiği planlı bir katliamdı. Sonra bu katliamda yer alan gerici katil güruh içinden sadece çok küçük bir grup hakkında dava açıldı. Uzun süren yargılamalar sonunda bu katillerin çoğu ya hiç ceza almadılar ya da küçük cezalarla kurtuldular” dedi.

İktidarın nefret, ötekileştirici ve inkarcı söylemlerinin yaşamın her alanında devam ettiğini söyleyen Doğan, “O gün Madımak otelini kuşatan zihniyet, mafyalaşarak ülkeyi kuşatmış durumdadır. Bu nefret ve ötekileştirici söylemlerin bir sonucu olarak HDP İzmir il örgütüne yapılan saldırı sonucuna Deniz Poyraz katledilmiştir. Ama biz Aleviler, demokratlar, laikler, devrimciler, yurtseverler asla karanlığa teslim olmayacağız. Şah Kalender'den Koray Kaya'ya Pir Sultan Abdal'dan Hasret Gültekin'e uzanan bu onurlu tarih bizimdir. Ve asla onların yolunu terk etmeyeceğiz. Sivas'ın ışığını söndürmeyeceğiz” diye konuştu. (Muğla/EVRENSEL)


AYDIN

Aydın Alevi Bileşenleri, Sivas Katliamı’nın yıl dönümünde Aydın Kent Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Aydın Alevi Bileşenleri adına açıklamayı Rıza Akdeniz okudu. Akdeniz, katliamın devlet güçlerinin göz yumması sonucu gerçekleştiğini belirtti.

AKP iktidarının yaşamın her alanında nefret ve kin, ötekileştirici ve inkarcı söylemlerini sürdürdüğünü aktaran Akdeniz, “Bugün çok daha net görüyoruz ki o gün Madımak otelini kuşatan zihniyet, mafyalaşarak ülkeyi kuşatmış durumdadır. Ama biz aleviler asla karanlığa teslim olmayacağız. Şah Kalender’den, Koray Kaya’ya, Pir Sultan Abdal’dan, Hasret Gültekin’e uzanan bu onurlu tarih bizimdir ve asla onların yolunu terk etmeyeceğiz” dedi.

KUŞADASI

Kuşadası Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Alevi Kültür Derneği Davutlar Cemevi tarafından düzenlenen etkinlikte aralarında aydın, yazar ve sanatçıların da bulunduğu 33 kişi için deyiş ve türküler söylendi. Kuşadası İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda gerçekleşen törene Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program 33 can için seslendirilen türkü, deyiş ve şiirlerin ardından Kuşadası Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Erdal Kılınç’ın yaptığı basın açıklamasıyla sona erdi.

Sivas katliamı faillerinin aradan geçen 28 seneye rağmen cezalandırılmadığına dikkat çeken Kuşadası Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Kılınç, “Pir Sultan Abdal'dan Hasret Gültekin'e uzanan bu onurlu tarih bizimdir. Ve asla onların yolunu terk etmeyeceğiz. Sivas'ın ışığını söndürmeyeceğiz” diye konuştu. (Aydın/EVRENSEL)


DİKİLİ

Dikili Atatürk Meydanında bir araya Dikili Alevi Kültür Derneği, Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını ise Barış Dağ okudu.

Dağ, Madımak gibi bu zamana kadarki katliamlara dikkat çekerken acıların hala devam ettiğini söyledi. AKP’nin inkarcı politikaları ve nefret söylemlerinin mafyalaşarak ülkeyi kuşattığını belirten Dağ, mücadele vurgusu yaptı. “Sivas’ın ışığını söndürmeyeceğiz” diyen Dağ, son olarak “ Sivas Madımak katliamını unutmadık affetmiyoruz. Madımak utanç müzesi olacak” dedi.

Açıklama sonunda deniz karanfiller atıldı.

BALÇOVA

CHP Balçova ilçe örgütünün çağrısıyla Demokrasi Meydanında 2 Temmuz Sivas Katliamı anması gerçekleşti.

Anmaya Emek Partisi Balçova İlçe Örgütü ve Ekmek ve Gül Balçova Kadın Grubu da katıldı. Bir araya gelen kitle adına ise açıklamayı okuyan Binnur Akın, “İçine itilmeye çalışıldığımız karanlığa karşı mücadele etmediğimiz sürece Madımaklar yeniden yaşanacaktır” dedi.

Anmada Cahit Berkay’ın yazdığı Issızlığın Ortasında şiiri okunurken açıklama sonrası karanfiller bırakıldı. (İzmir/EVRENSEL)


ÇAYCUMA

Sivas Katliamı'nın 28. yıldönümünde Çaycuma Öğretmenevi önünde anma ve basın açıklaması yapıldı. Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinin çağrısıyla yapılan basın açıklamasına Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşunun ardından açıklamayı Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu Üyesi Orhan Çakmak yaptı.

Göstermelik cezalara, zaman aşımlarına, azmettirici ve sorumlulara dokunulmamasına dikkat çekilen açıklamada, katliamın üzerindeki karanlık perdenin kaldırılmadığı vurgulandı.

Çakmak, günümüzdeki duruma da dikkat çekerek, "Türkiye’de geçmişte halkları birbirine karşı kışkırtarak, kitlesel katliamlara ve cinayetlere zemin hazırlayanlar, bugün ısrarla ayrımcı, tekçi, otoriter, ırkçı ve gerici politikalarını sürdürmekte, halkların barış içinde bir arada yaşama iradesini engellemek adına tehlikeli adımlar atmaya devam etmektedir" dedi.

Brıştan ve kardeşlikten yana olan herkesin, demokratik kitle örgütlerinin ve siyasi partilerin Sivas katliamı başta olmak üzere, tüm katliamları lanetlemeye ve gerici-ırkçı saldırılar karşısında dimdik ayakta olunduğunu göstermeye çağrılan açıklamada, "Aydınlıktan, bilimden, laiklikten, seküler yaşamadan vazgeçmeyeceğiz. Karanlığa karşı aydınlığı, zulme karşı adaleti, zorbalığa karşı özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz" denildi. (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine yanlış bilgi vererek ücretsiz aşıyla övündü

SONRAKİ HABER

Beşiktaş Belediye Başkanı Akpolat: Sivas'ı unutmadık, unutturmayacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...