02 Temmuz 2021 09:13

Nedex patronunun grevdeki işçileri aşağılayan paylaşımı tepki çekti

Nedex patronu Derun Ünlüer'e ait olduğu ifade edilen Twitter hesabından grevdeki işçileri aşağılayan ifadeler paylaşıldı. EMEP Genel Başkanı, yöneticileri ve gazeteciler paylaşımlara tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Nedex Patronu Derun Ünlüer’e ait olduğu ifade edilen hesap tarafından Twitter’da yapılan paylaşımda, “Yüzde 86 zam talep edip işveren yüzde 27’den fazla veremem dediği için greve gittiler. Temsilcisini ilkokul mezunu seçen emekçinin başına bu bilgisizlikler gelir. Halay çekmeye devam” ifadeleri kullanıldı.

Nedex patronunun bu ifadesine tepki gösteren Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “Nedex patronu greve çıkan işçilerin seçilmiş temsilcisini ilkokul mezunu diye hakir görüyor. Sermaye sınıfının en büyük korkusu ayakların baş olması. O işçiler fabrika da yönetir ülke de” dedi.

Gazeteci Dilek Dindar, “Bu kişi işçileri grevde olan #NedexKimya patronu Derin Ünlüer ya da onun sözcülüğüne soyunmuş bir zat. Bu kişi şahsında herkese cevap olsun: İşçi okulda değil fabrikada öğreniyor sömürülmeyi ve örgütlenmeyi. O gücü ve bilgisini buradan alır, yaşayarak öğrenirsiniz” dedi.

 

 

Gazeteci Bahadır Özgür de şu ifadeleri kullandı: “Nedex patronu işçiye brüt 1350 lira zammı çok gördü. İşçiler greve gidince alelacele bir Twitter hesabı açıp, işçi temsilcisinin ilkokul mezunu olmasıyla alay ediyor, küçücük aklıyla! Şu zavallılıktan yayılan çürük kokusu, buralara kadar geliyor.”

 

 

Gazetemizin yazarı, İletişimci Yazar Ayşen Şahin de “Mücadele sadece kitaplardan öğrenilen bir ders değildir, eminim Nedex patronunu yerin dibine sokacak kadar yetkin, tecrübeli ve azimli bir sendika temsilcisi olacaktır” dedi.

 

 

Ahmd isimli bir kullanıcı ise şöyle dedi: “İlkokul mezunu olan babam fabrikanızda emekli oldu beş tane öğrenci okuttu üç tanesi üniversite mezunu oldu. İki tanesi de üniversite mezunu olacak. Sizin zengin olma gibi hayalleriniz var. Onların ise büyük idealleri var. Kazançlarını sevdikleriyle paylaşıyorlar.”

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

{{436746}}

ÖNCEKİ HABER

Başörtülü kadınlara hakaretle suçlanan Oyuncu Deniz Çakır beraat etti

SONRAKİ HABER

Adıyamanlı tütün üreticileri isyanda: Ekmeğimizle oynamayın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...