18 Nisan 2011 12:57

İzmirli emekçilere 1 Mayıs çağrısı

İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak 1 Mayıs mitingi ile ilgili olarak, Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Kamu Sen ve TTB ortak basın toplantısı düzenledi.Birleşik Metal-İş binasında yapılan ve Konfederasyon Temsilcileri, TMMOB İKK sözcüsü ile sendikaların şube başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan DİSK Ege B&oum

İzmirli emekçilere 1 Mayıs çağrısı
Paylaş

İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak 1 Mayıs mitingi ile ilgili olarak, Türk-İş, DİSK, KESK, TMMOB, Kamu Sen ve TTB ortak basın toplantısı düzenledi.

Birleşik Metal-İş binasında yapılan ve Konfederasyon Temsilcileri, TMMOB İKK sözcüsü ile sendikaların şube başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Ali Çeltek, Türkiye açısından son derece önemli bir dönemeçte, 1 Mayıs kutlamalarına hazırlandıklarını ifade etti.  1 Mayıs’ın tüm halkın çoluğu ve çocuğuyla birlikte katılacağı genişlik ve kapsamda gerçekleştirilmesi için çaba sarfettiklerini söyledi.

Çeltek, emeğin kazanılmış haklarına yönelik saldırılara, işsizliğin ulaştığı kitlesel boyutlara, yoksulluğa, kuralsız güvencesiz esnek çalışmaya taşeronlaştırmaya ve adalet duygusunun rencide edilmesine karşı alanlarda olacaklarını vurguladı. Çeltek, ayrıca doğal çevrenin katledilmesine, YGS sınavında gençlerin geleceğinin şifrelenmesine karşı emek, barış, özgürlük ve demokrasi için taleplerini yükselteceklerini belirtti.

Halkın bilgilenme hakkının, düşünce ve ifade özgürlüğünün önüne konulan engellerin kaygı verici olduğunu dile getiren Çeltek, Türkiye’nin emperyalist saldırganlığın bir parçası haline getirilmeye çalışıldığını, Kürt sorununun çözümünde otoriter ve baskıcı yaklaşımların sürdüğünü belirtti.

EN GENİŞ KATILIM İÇİN

Ülkede ve bölgede barış istediklerini bunun yaşamsal bir talep olduğunu ifade eden Çeltek, ülkedeki su kaynaklarının ticarileştirilmesinin, nükleer enerjideki ısrarın da endişe verici olduğunu belirtti.

Çeltek, “1 Mayıs 2011 kutlamalarında örgütlü güçlerin katılımının yanı sıra işsizlerin, emeklilerin, dar gelirlilerin, dışlanmışların, gençlerin, kadınların en geniş katılımının sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Açıklamaya, Türk-İş Ege Bölge Başkan Yardımcısı Tuncay Kireçkaya, KESK Yürütmesi adına Eğitim-Sen 4 No’lu Şube Başkanı İsmail Akyol, Kamu-Sen İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, TMMOB İKK Sözcüsü Ferdan Çiftçi ile çeşitli sendikaların şube başkanları katıldı.

KARABAĞLAR CİNAYETTİR!

1 Mayıs’la ilgili yapılan açıklamada, Karabağlar’da kuralsız ve denetimsiz çalışma koşulları sonucu 5 emekçinin yaşamını yitirdiği belirtilerek, yaşanılanın yeni bir iş cinayeti olduğu ifade edildi. “Sadece istihdam etme ve kar hırsıyla çalıştırılan bu denetimsiz işyerlerinde yetkilileri bir an önce bu konularla ilgili önlem almaya çağırıyoruz” denildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku çalışmaları hızlandırdı

SONRAKİ HABER

Bedri Baykam’a bıçaklı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...