25 Haziran 2021 08:37

Bir yanda müsilaj kaplı denizi temizleme çalışmaları diğer yanda yüzen çocuklar

Balıkesir'in Erdek ilçesi sahilinde müsilaj kaplı denizde bir tarafta temizlik çalışması yürütülürken diğer yanda çocukların yüzdüğü görüldü.

Fotoğraf: Ali Atmaca/AA

Paylaş

Balıkesir'in Erdek ilçesinde ekiplerin müsilaj (deniz salyası) temizliği yaptığı kıyıda, çocukların yüzmesi dikkat çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ilan edilen "Marmara Denizi Koruma Eylem Planı" kapsamında Balıkesir sahillerindeki müsilaj temizleme çalışmaları sürüyor.

Yaz sezonunda çok sayıda tatilcinin uğrak yeri olan Ocaklar Mahallesi sahillerinin müsilajla kaplanması üzerine, Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı "Başaran 2" gemisi ve Konya Büyükşehir Belediyesinden temin edilen iki iş makinesi bölgeye sevk edildi.

Ekipler müsilaj temizliği yaparken, limanda bir araya gelen bazı çocuklar, suya atlayarak eğlendi.

Denizin, müsilajın kaplamadığı küçük bir kısmında yüzen çocukların, etraflarını saran deniz salyasını elleriyle iterek yüzmeye çalışması havadan da görüntülendi.

Müsilaj olmasına rağmen denize girdiklerini söyleyen çocuklar, "Kolayca yüzebiliyoruz. Vücudumuza bulaşıyor ama evde su tuttuğumuzda çıkıyor" dedi.

Ekiplerin, günde 100 tondan fazla müsilaj topladığı öğrenildi. Toplanan müsilajın, kentteki arıtma tesisine götürüldüğü belirtildi. (Balıkesir/AA)

ÖNCEKİ HABER

İsrail'de Delta varyantı yayılınca kapalı alanda maske zorunluluğu yeniden getirildi

SONRAKİ HABER

Datça açıklarında 4.0 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...