18 Nisan 2011 07:58

Türk Telekom’da TİS imzalandı

Haber İş, Türk Telekom AŞ’de toplu sözleşme imzaladı. Anlaşmaya göre yeni teknikerler arasında Genel Müdürlük’te ve İstanbul’da çalışanlara 200 TL, Ankara ve İzmir’dekilere 170 TL, diğer illerde çalışanlara ise 150 TL maaş artışı uygulanacak.Türk Telekom AŞ 9 Dönem İşletme Toplu İş söz

Türk Telekom’da TİS imzalandı
Paylaş

Haber İş, Türk Telekom AŞ’de toplu sözleşme imzaladı. Anlaşmaya göre yeni teknikerler arasında Genel Müdürlük’te ve İstanbul’da çalışanlara 200 TL, Ankara ve İzmir’dekilere 170 TL, diğer illerde çalışanlara ise 150 TL maaş artışı uygulanacak.

Türk Telekom AŞ 9 Dönem İşletme Toplu İş sözleşmesi imza töreni Rixos Otel’de yapıldı. Türk Telekom ile Haber İş arasındaki 34 günlük toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Anlaşmaya göre, yeni teknikerlere 150 TL ile 200 TL arasında değişen maaş artışı uygulanacak.

TİS imza törenine, Türk İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Ulaştırma Bakanı Habip Solak da katıldı. Törende konuşan Haber İş Genel Başkanı Ali Akcan, işveren ve sendikaların karşılıklı düşman taraflar olmadığını ve aynı amaca hizmet ettiğini savundu.

Türk İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, en iyi sözleşmenin en kısa sürede ve masa başında imzalanan sözleşme olduğunu savundu. Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt da önceki sene 44 günde anlaşmaya vardıklarını, bu sene ise 34 gün içerisinde sözleşmeyi imzaladıklarını vurgulayarak, bunun memnuniyet verici bir durum olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından, sözleşme imzalandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kültür, sanat ve turizmde talana karşı...

SONRAKİ HABER

Siirt'te sağlık emekçilerinin mitingine çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...