22 Haziran 2021 18:07

Şişli'de vatandaşlar müzik yasağına karşı yürüdü: Kusura bakıyoruz

Şişli'de yaşayan yurttaşlar, hükümetin getirdiği müzik yasağını, "Kusura bakıyoruz” ve "sanata özgürlük" diyerek protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Şişli’de yaşayan yurttaşlar, 24:00’ten sonra müzik kısıtlamasına karşı Eşref Efendi Caddesinde buluşup yürüyüş gerçekleştirdi.

“Doğaya, sanata, insanlığa özgürlük” “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” “Kusura bakıyoruz” sloganlarıyla yürüyen yurttaşlar, müzik kısıtlamalarını protesto etti.

Mahalleliler, Kuğulubağ Parkına yürüdükten sonra, şarkılar söyleyip mücadelelerini devam ettireceklerini söyledi.

Evrensel’e konuşan Emek Partisi Şişli İlçe Başkanı Alişan Doğan, hükümetin pandemi boyunca işçi ve emekçileri sefalete mahkum ettiğini, müzisyenleri de es geçmediğini belirterek şunları söyledi: “Hükümet pandemiyi, yaşam tarzına müdahale etmek için bir fırsat olarak değerlendiriyor. Müzikten rahatsız olduklarını dile getiriyorlar. Bizler müzikten değil bu baskı ve yasak politikalarından rahatsızız. Bu sermaye-mafya-yolsuzluk düzeninden rahatsızız. Müzikten, tiyatrodan, sanattan rahatsız olanlara halk cevabı sokakta verecek. Tüm Şişlilileri bu yasakçı zihniyete karşı sokağa çıkmaya; sanata, müziğe sahip çıkmaya çağırıyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşletme sahipleri müzik yasağına tepkili: Politik ve yaşam tarzına yönelik bir karar

SONRAKİ HABER

Umut Gündüz davasının ilk duruşması yarın görülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...