21 Haziran 2021 11:01

AB heyeti, HDP İzmir İl Örgütü'ne dayanışma ziyaretinde bulundu

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, "HDP’ye yapılan korkunç saldırıyı kınamak üzere burada bulunuyoruz" dedi.

Nikolaus Meyer-Landrut (ortada) | Fotoğraf: MA

Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyet, Deniz Poyraz’ın katledildiği HDP İzmir İl Örgütü’nü ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü binasına 17 Haziran’da Onur Gencer tarafından yapılan silahlı saldırı ardından parti üyesi Deniz Poyraz’ın katledilmesine yönelik tepkiler sürüyor. AB'den bir heyet HDP İzmir İl Örgütü’nü ziyaret etti. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile AB Basın Müşaviri Miray Akdağ, AB Delegasyonu Birim Başkanı Alexander Fricke, AB Delegasyonu Proje Yöneticisi Lisa Westling’in aralarında bulunduğu heyeti HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, İzmir İl Eş Başkanları Besriye Tekgür ve Kadir Badur ve Barış Anneleri Meclisi üyeleri karşıladı.

MA'da yer alan habere göre, AB heyeti ilk olarak Poyraz’ın katledildiği alanı ziyaret etti. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Poyraz’ın anı defterine not yazdıktan sonra ailesine ve HDP’ye baş sağlığı dileklerini sundu.

"SALDIRI TÜRKİYE HALKINA YAPILDI"

Meyer-Landrut, “HDP’ye yapılan korkunç saldırıyı kınamak üzere burada bulunuyoruz” dedi. Poyraz ve ailesine saygılarını ilettiğini belirten Landrut, “Ayrıca yerel HDP yöneticilerine de en içten dileklerimi sunuyorum” diye konuştu.

Dayanışmadan dolayı memnuniyetliklerini ifada eden HDP İl Eş Başkanı Besriye Tekgür de “Yapılan saldırı sadece HDP veya Deniz yoldaşımıza yapılmadı. Saldırı bütün Türkiye halkına ve demokrasiye yapıldı. İktidar ve etrafındakiler dileriz ki bundan sonra muhaliflere karşı dillerini daha dikkatli kullanırlar.” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti. Yaklaşık yarım saat süren basına kapalı toplantıdan sonra Meyer-Landrut, Deniz Poyraz’ın vurulduğu yere karanfil bırakarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te konut kiraları tartışması hükümeti düşürdü

SONRAKİ HABER

Carrefour işçileri: Yeni TİS’le hak kaybı yaşadık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...