19 Haziran 2021 07:39

Kadına yönelik şiddet komisyonu Deniz Poyraz'ın ölümüne rağmen toplantıyı sürdürdü

Meclis'te kadına yönelik şiddetin nedenlerinin araştırıldığı komisyon, Deniz Poyraz'ın öldürülmesi haberinin gelmesine rağmen rutin işleyişine devam etti.

Fotoğraf: Mustafa Murat Kaynak/AA

Paylaş

 Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nun 17 Haziran tarihinde yapılan toplantısı Deniz Poyraz'ın katledilme haber gelmesine rağmen sürdürüldü. 
Toplantıda söz alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel, partilerinin İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırıya dair haber aldığını, Deniz Poyraz'ın katledildiğini belirtti.

SÖYLEMLERLE ŞİDDET ÜRETİLİYOR

Güzel konuşmasında, "Gencecik bir kadın bir saldırgan tarafından katledildi. Binamızın her gün polisler tarafından sözde güvenliği sağlanırken bu olay yaşandı. Evet, şiddeti konuşuyoruz ama hâlâ her gün şiddeti ve ölümü görüyoruz maalesef ve her gün bu söylemlerle üretiliyor bu şiddet. O yüzden kurduğumuz söz, yaptığımız haber çok önemli. Bugün, bizler, bizim gibi düşünmeyenleri düşüncelerinden dolayı hedef yaparsak bu ölümlerin de devamı gelecek, bu şiddetin de saldırıların da devamı gelecek. O yüzden, bu saldırıyı kınıyoruz, bir kez daha kınıyoruz buradan. Tabii, bu söylemim genele dair bir söylem. O yüzden, bu saldırının sorumlusu partimizi ve muhalefeti hedef gösterenlerdir. Bu saldırı yaşanmışken bu moralle burada durmam imkânsız, İzmir’e geçeceğim. Size iyi toplantılar” ifadelerini kullandı.

Güzel'e yanıt veren Komisyon Başkanı AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Sayın Güzel, yaşanılan sürecin ne olduğunu bilmiyoruz. İnşallah can kaybı artmaz” dedi. Çalık’a tepki gösteren Güzel, “Yaşanmış yani yaşanmamış değil, yaşanmış, haberi aldık şimdi” dedi. Çalık ise “Öyle söylüyorum Sayın Güzel. İnşallah ülkemizin bekası için, sağlıklı, sıhhatli yürüyüşümüz için bu tarz hadiseler yaşanmaz diyorum” ifadelerini kullandı.

Çalık’ın yanıtının ardından Güzel toplantıdan çıktı. Toplantı ise iktidara yakın basının Ankara temsilcilerinin sunumlarıyla devam etti. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

İYİ Parti Belediye meclis üyesi, eski eşini boşandıkları gün bıçakla yaraladı

SONRAKİ HABER

Mayıs ayında 255 yaşam hakkı ihlali yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa