19 Haziran 2021 04:47

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu: Deniz’e sözümüz barış olacak

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu, İzmir HDP İl binasına yapılan saldırıda öldürülen Deniz Poyraz için basın açıklaması gerçekleştirdi.

Manisa | Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Manisa Emek ve Demokrasi Platformu Manolya Meydanı'nda bir araya geldi.

HDP'ye yapılan saldırıyı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesini protesto eden Platform adına basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı İsmail Şener, iktidarın hedef gösteren söylemlerinin azmettirici yönde bir etki yarattığını söyleyerek, "Bizler yarın çok geç olmadan bu gidişattan rahatsız olan tüm emek, barış ve demokrasi güçlerini, tüm kişileri ve kurumları dayanışma içinde olmaya ve omuz omuza mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

"BARIŞI HAYKIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Açıklamada konuşan HDP İl Eş Başkanı Sait Taycı ise, iktidarın mafya devleti haline gelmesinin artık gözden kaçamayacak kadar gerçekçi bir hal aldığını belirterek, "Deniz kardeşimiz özgürlük mücadelesinin  çocuğudur. Denizin gülüşünden korktular. Bu yüzden diyoruz ki Denize sözümüz; bu ülkeye barış gelecek. Bu cinayet siyasal bir cinayettir, faşizm döktüğü kanda boğulacaktır. Sonuna kadar barışı haykırmaya devam edeceğiz. Yaşasın halkların kardeşliği" diye konuştu.

HDP İl Eş Başkanı Hasret Çetin de, "Biz barıştan vazgeçmeyeceğiz, öfkemiz de acımız da büyük. Biz kardeş olalım diyoruz siz öldürüyorsunuz. Her şeye rağmen, ölene kadar barışı ve kardeşliği savunmaya bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz"  dedi.

“BU SALDIRILAR TÜRKİYE HALKLARININ MÜCADELESİYLE BOŞA DÜŞECEKTİR"

Emek Partisi Manisa İl Yöneticisi Burak Yılmaz ise,  "Bu saldırı, bir yönüyle de Deniz'in sofrasındaki domatese, zeytine dahi Türkiye halklarını muhtaç bırakma planının en karanlık biçimidir. '400 vekili verin, bu iş huzur içinde çözülsün' biçiminde dile gelen niyet, Kürt ve Türk halklarının dayanışmada ve mücadelede ısrarıyla boşa düşecektir. Deniz Poyraz da tıpkı ismini aldığı Deniz Gezmiş gibi Kürt ve Türk halklarının bağımsızlık mücadelesinin, barış mücadelesinin bayrağı olmuştur. Deniz'in ailesine, sevenlerine, HDP'ye ve Emek, Demokrasi, Barış mücadelesinin gönüllüsü herkese başsağlığı diliyoruz" diye konuştu. (Manisa/EVRENSEL)

Reklam