14 Haziran 2021 12:42

Bodrum Kent Konseyi ve MUÇEP: Yaşam hakkımızı için mücadele edeceğiz

Yaşam alanlarının turizm adı altında ranta açılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Bodrum Kent Konseyi ve MUÇEP, “Yaşam hakkımız için mücadele edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Bodrum Kent Konseyi ve Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), 10-12 Haziran tarihleri arasında Bodrum Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Global Turizm Forum'a karşı basın açıklaması yaptı.

Yaşam alanlarının turizm adı altında ranta açılmasına izin vermeyeceklerini söyleyen yurttaşlar, “Yaşam hakkımız için mücadele edeceğiz” dedi.

“YAŞAM ALANLARIMIZI YOK EDECEK TURİZM YATIRIMLARINA KARŞIYIZ"

Bodrum Kent Konseyi binası önünde yapılan açıklamada ilk olarak Konsey adına Feyha Karslı konuştu. Global Turizm Forum'a katıldıklarını ve taleplerini ilettiklerini söyleyen Karslı, taleplerine ilişkin herhangi bir yanıt alamadıklarını aktardı.

Karslı, “Bodrum Kent Konseyi olarak sadece ekonomik kalkınma, büyüme hırsı ve ekonomik sürdürülebilirliği esas alan talan ve sömürü politikalarıyla, doğayı tüketecek, yaşam alanlarımızı yok edecek turizm yatırımlarının karşısındayız” diye konuştu.

“BODRUM YATIRIM ADI ALTINDA RANT PROJELERİYLE MÜCADELE EDİYOR”

MUÇEP adına konuşan Umay Karabaş da “Bodrum zaten boğazına kadar, ‘yatırım’ adı altında talan ve rant projeleri ile mücadele edip hayatta kalmaya çalışırken, bu forum içinde ‘pandemi sonrası lüks turizmin geleceği’ konuşuldu. Üstelik dev otelleri, taş ocakları vs. ile Bodrum’a en çok zarar veren firmalarla. Soruyoruz, kim kime sponsor olmaktadır? Yerel yönetim bu firmalarla böyle bir buluşma düzenleyerek verdikleri tüm zararı meşrulaştırmış olmamakta mıdır” dedi.  

“YA KORUMADAN YANASINIZDIR YA DA YIKIM VE TALANDAN”

Forumun son günü Aspat koyunda bulunan Ant Yapı tarafından yapımı sürdürülen Anthaven projesi içinde yer alan Radisson Collection Hotel’in açılışını yapıldığını hatırlatan Karabaş, “Doğaya ve tarihsel değerlere verdiği zarar Bodrum kamuoyunun ve oraya katılan herkesin yıllardır malumu iken, mahkemelerin durdurma kararları hiçe sayılarak inşaatı devam etmiş ve yakın zamanda da yine bir durdurma kararı gelmişken, kıyı yapısı, antik liman ağır tahrip edilmişken ve bunu oradaki herkes de çok çok iyi biliyorken, yüzlerde en ufak bir kızarma olmadan, ‘Bodrum’a çok yakışan bir proje’ denilerek açılışı yapılmıştır. Diyecek söz bulamıyoruz” diye ekledi.

Bodrum Belediyesine seslenen Karabaş, “Ya korumadan yanasınızdır ya da yıkım ve talandan. Kıyıları, doğal alanlarını, ortak yaşam alanlarımızı hali hazırdaki hükümetle de işbirliği içinde onların açık ve örtük desteklerini alarak gasp eden firmalarla yol yürüme niyetini ortaya koyarak korumadan yana olamazsınız. Ama yine de soracağız. Hangi taraftasınız” diye sordu. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam