14 Haziran 2021 12:24

Pencereden atılan Safiye'nin avukatı: Olay kasten öldürmeye teşebbüs

Antalya'da erkek arkadaşı tarafından ikinci kat penceresinden atılan Safiye Nur Gürbüz'ün avukatı Mine Tanrıverdi, Daşbudak'ın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlaması ile yargılanmasını istedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Antalya'da erkek arkadaşı Aytaç Süleyman Daşbudak (32) tarafından ikinci kat penceresinden atılan  Safiye Nur Gürbüz'ün (24) avukatı Mine Tanrıverdi, soruşturmanın "kasten yaralama"dan yürütüldüğünü belirterek, “Bu olay öldürmeye teşebbüstür. Savcılığa sanığın "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanması için müracaatta bulunduk" dedi.

22 Mayıs günü Hemşire Safiye Nur Gürbüz, saat 05.00 sıralarında erkek arkadaşı Aytaç Süleyman Daşbudak'ın yaşadığı eve geldi. Gürbüz, Daşbudak'ın şiddete maruz bırakması sonucu yaralandı. Safiye Nur Gürbüz, bir süre sonra apartmanın girişinde park halindeki Aytaç Süleyman Daşbudak'a ait otomobilin üzerine düştü. Safiye Nur Gürbüz’ü görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

TUTUKLANDI

Polise verdiği ilk ifadesinde kendisini erkek arkadaşının pencereden attığını söyleyen Safiye Nur Gürbüz, "Aramızda tartışma çıktı. Bu yüzden beni pencereden aşağıya attı" dedi. Aytaç Süleyman Daşbudak ise hesabından para çaldığını iddia ettiği Safiye Nur Gürbüz'ün kendini aşağıya bıraktığını ileri sürdü. Daşbudak, işlemlerinin ardından çıkartıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

"KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN YARGILANMALI"

Safiye Nur Gürbüz'ün avukatlığını üstlenen Mine Tanrıverdi, Aytaç Süleyman Daşbudak hakkındaki soruşturmanın 'kasten yaralama' suçundan yürütülmesine tepki gösterdi. Soruşturmayı mevcut haliyle kabul etmediklerini ifade eden Mine Tanrıverdi, “Bu duruma çok üzüldük. Araba olmasaydı müvekkilim bugün hayatta olmayacaktı. Şüphelinin 'kasten öldürmeye teşebbüs'ten cezalandırılması için itiraz ettik. Mücadelemizi elimizden geldiğince sürdüreceğiz. Umarım sesimizi duyururuz" dedi.

Müvekkilinin sağlık durumunun her geçen gün daha iyi gittiğini de ifade eden Mine Tanrıverdi, “Çok güçlü bir kız. Annesinin yanında ve hala ayağa kalkamıyor. Psikolojik olarak kendisini iyi hissetmiyor. Kendisine bu konuda da destek olacağız" diye konuştu. (Antalya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İskender Bayhan: Erdoğan, Amerikan atına yeniden binmek istiyor

SONRAKİ HABER

Avcılar'da, zehirlendikleri iddia edilen 4 köpekten biri öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...