12 Haziran 2021 10:44

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz: ÇAYKUR kimsenin çiftliği değildir

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ekrem Yüce’nin ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliğine devam etmesinin etik olmadığını ifade etti.

Saltuk Deniz | Fotoğraf: Gençağa Karafazlı

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

AKP iktidarının çay alım politikalarına yönelik eleştiriler devam ederken ÇAYKUR’un 2021 yılı mayıs ayı yaş çay alım kampanyasında kota ve kontenjan uygulamalarına yönelik çay üreticilerinin protesto eylemleri ve tepkileri de sürüyor.

Başta Artvin ve Rize olmak üzere Karadeniz bölgesindeki yüzlerce çay üreticisinin ÇAYKUR’un kota ve kontenjan uygulamasına yönelik gerçekleştirdikleri protesto eylemleri sonrası Çay İşletmeleri Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, ÇAYKUR’un alım kapasitesinin 9 bin ton olduğunu, kota ve kontenjan uygulamasına mecbur olduklarını öne sürmüş ve ÇAYKUR’u protesto eden kişilerin çay üreticisi olmadıklarını söyleyerek tuhaf bir açıklamaya imza atmıştı.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, ÇAYKUR’un varlık fonuna devri ve her yıl zarar etmesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak ÇAYKUR eski genel müdürü olan ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ekrem Yüce’nin ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliğine devam etmesinin etik olmadığını ifade etti, Belediye başkanı Yüce’yi istifaya çağırdı.

“ÇAYKUR KİMSENİN ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR”

CHP'li Deniz, “ÇAYKUR’un Yönetim Kurulu üyeliği, kişilerin boş zamanlarında yapacağı bir iş değildir. ÇAYKUR kimsenin çiftliği değildir" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"ÇAYKUR’un 2020 yılı faaliyet raporlarına göre personel harcamaları artarken ÇAYKUR’un Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin masrafı artmıştır. Aşırı derecede finans yükü altında bulunan ve rekor zararlar eden ÇAYKUR’un, boş zamanlarında çalışacak ve katkısı olmayacak kişilere para vermeye hakkı yoktur.

“YÜCE HEM RİZE HEM DE SAKARYALILARA SAYGISIZLIK EDİYOR”

Sakarya gibi nüfusu 1 milyonun üstünde olan bir ilin belediye başkanlığını yapan Ekrem Yüce, hangi zamanını ayıracak da ÇAYKUR’a katkı sunaca? Ayrıca ÇAYKUR’a ayıracağı zaman, Sakarya’ya ayıracağı zamandan çalınmış olacaktır, bu etik bir durum değildir. Bu durum aynı zamanda hem çay üreticilerine hem de Sakaryalılara saygısızlıktır."

“ÇAYKUR YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ET”

"Bu çağrımızı daha önce de yapmıştık, şimdi bir kez daha sesleniyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, hemen ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa etmelidir.

Şimdi bir kez daha soruyoruz; yoksa ÇAYKUR’un gizli genel Müdürü Ekrem Yüce’midir ? Ekrem Yüce, ÇAYKUR için en büyük tehlike olan Varlık Fonu’nun ÇAYKUR’daki temsilcisi midir? ÇAYKUR’un Varlık Fonuna devrinden sonra yaşamış olduğu aşırı zarar ve banka kredileri batağına sokulması projesinin uygulayıcısı mıdır?

Ekrem Yüce’nin Sakarya Büyükşehir Belediyesindeki geliri yeterli değil midir ki ayrıca ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliğinden gelir elde etmeye ihtiyacı vardı?"

“KOTA VE KONTENJAN KALDIRILSIN”

"AKP iktidarının ÇAYKUR’da uyguladığı politikalar iflas etmiştir. 210 bin çay üreticisi ve dolaylı olarak çaydan geçimini sağlayan 1,5 milyon insanın açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilmesinin sorumlusu AKP iktidarıdır.

ÇAYKUR’un sermayesi bir an önce artırılmalı, ÇAYKUR Varlık Fonu’ndan çıkarılmalı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmeli ve ÇAY’da taban fiyat uygulamasına geçilmeli, kota ve kontenjan kaldırılmalıdır."

ÖNCEKİ HABER

Georg Fischer Hakan Plastik işçileri greve çıktı

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri kaçırıldıktan sonra katledilen Murat Aslan'ın faillerini sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...