09 Haziran 2021 09:04

Erdoğan: "Neymiş, millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun doyuruverin"

AKP grup toplantısında konuşan Tayyip Erdoğan, "Neymiş, millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin! Nankörlük parayla değil!" dedi.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar

Paylaş

AKP grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Neymiş, millet açmış. Aç olarak dolaşanları buyurun, siz de doyuruverin! Nankörlük parayla değil!" ifadelerini kullandı. Erdoğan CHP, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Lağım çukuru diye ifade edilen iftiraların ve onları ortaya atan mahfilerin peşinden gitmek, ancak kendini oraya layık görenlerin işidir" dedi. Bilim insanlarının uyarılarına görmezden gelmeyi sürdüren Erdoğan, "Kanal İstanbul'un inşasına başlıyoruz. Depremi tetikleyeceğinden nice zırva ile engellemeye çalışanlar önce bu şehre karşı asgari görevlerini yerine getirsinler" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

"Ülkemize şu veya bu dış gücün, ne onların piyon olarak kullandığı örgütlerin, ne de içeride bu kirli senaryoya figüran olanların istikamet çizmesine izin vermedik."

"Dün CHP Genel Başkanı koltuğunda oturan zat çıkmış lağım çukuru olarak ifade ettiği sözleri Meclis kürsüsünden tekrarlıyor. Aynı kürsü FETÖ'nün kumpas projelerine de alet edilmişti. Aynı kürsü nice çarpıtmalarda da kullanıldı. Lağım çukuru diye ifade edilen iftiraların ve onları ortaya atan mahfilerin peşinden gitmek, ancak kendini oraya layık görenlerin işidir."

"Milletten umutlarını kesenler, gırtlaklarına kadar iç içe girdikleri terör örgütleri yetmemiş olacak ki, şimdi de suç örgütlerine bel bağlamış durumdalar"

"ONURLU İNSANLARIN BAŞVURDUĞU İSTİFA DİYE BİR MÜESSESE VARDIR"

"Onurlu insanların başvurduğu istifa diye bir müessese vardır. Girdiği her seçimde şu kadar oy alamazsam bırakırım diyen ama her defasında onurunu ayaklar altına alıp arsızca koltuğunda oturmaya devam edenler aynanın karşısına geçip bunu kendilerine söylemeleri gerekir. Türkiye’de hiç kimsenin bu haysiyet fukaralarından onur ve haysiyet dersi almaya da ihtiyacı yoktur. Bizim ülkemize yaptığımız hizmetlerin şahidi milletimizdir. Artık 75 yılını geride bıraktığımız çok partili siyasi hayatımızın armağanı olan, milli iradenin üstünlüğü, demokrasi, sandık gibi kazanımlar darbelerin yol açtığı kesintilere rağmen ülkemizi en üst lige taşımıştır."

"Bu başarıda en büyük pay sahibi de ülkemizin son 19 yılına damgasını vuran AK Parti’dir. Sadece parti değil, ülke ve millet olarak da meselelerimiz konuşmak, tartışmak için başkalarının dayatmasına itibar etmedik. Aynı şekilde yolumuzu karanlık mahfillerin kirli senaryolarına göre de belirlemedik. Bizim tek pusulamız milletimizdir. Milletimizin ihtiyaçları, beklentileri, talepleridir. Biz demokrasiyi, hukuku, adaleti birileri bize dayattığı için milletimiz bunlara layık olduğu için en üst seviyede tesis etmenin gayreti içinde olduk. 81 vilayetimizin her karışına damgamızı vuran eserleri birileri mecbur kıldığı için değil milletimiz layık olduğu için hayata geçirdik. AK Parti’yi ısrarla kirli senaryoların içine yerleştirme gayretlerini kabul etmemiz mümkün değildir." 

"TERTEMİZ SİCİLE, YETERLİ DONANIMA SAHİP TEK PARTİ BİZİZ"

"Türkiye’de bugüne kadar tek parti faşizmiyle de, vesayet ve darbe heveslileriyle de, terör örgütleri ve organize suç şebekeleriyle de göğüs göğüse mücadele eden yegane parti biziz. Yarın da bu mücadeleyi sürdürebilecek tertemiz sicile, yeterli donanıma, gereken azim ve kararlılığa sahip tek parti biziz. Kendi kirli geçmişleri bizi karalayarak örtebileceklerini sananlar bu ülkenin sosyal medya mecraları üzerinden değil demokratik mekanizmalarla yönetildiğini 2023’te bir kez daha göreceklerdir"

"Bugün dünyada ülkemize uluslararası alanda iftira atan, suç yamamaya çalışan kesimlere baktığımızda arkalarında 3-4 örgütün bulunduğunu görürüz. Bunlardan biri bölücü terör örgütü PKK, bir diğeri FETÖ’dür, diğeri Batı’daki eli kanlı Ermeni örgütlerinin artığı kuruluşlardır. Şimdi bunlara bir de organize suç örgütleri mensuplarını eklediler. Esasen bir bakıma bu yapıların hepsi de aynı kaynaklardan beslenmektedir."

"Örgütler üzerinden sunulan senaryolar üzerine balıklama atlamalarının takdirini milletimize bırakıyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için yaptıklarımız ortadadır. Daha geçen hafta Karadeniz'de keşfettiğimiz yeni bir gaz rezervinin müjdesini paylaştık. Yenilenebilir enerjiden petrole kadar her alanda eşi benzeri görülmemiş gelişmelere imza atıyoruz" 

"NEYMİŞ MİLLET AÇMIŞ"

"Şimdi bakıyorsunuz, sözde siyasi parti genel başkanı olarak konuşanlara. Durmadan hep iftira. Neymiş millet açmış. Bundan bahsediyorlar. Aç olarak dolaşanları, buyurun siz de doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa bütün imkanlarımızı seferber ederek bunları yaptık. Yapmaya devam ediyoruz. Bu konuda en ufak bir aksama söz konusu değil. Yapılandırma ise bütün yapılandırmaları yapıyoruz. Biliyorsunuz nankörlük parayla değil. Onlar yine nankörlüğe devam ediyorlar. Varsın devam etsinler. Milletimizden elhamdülillah gayet güzel teşekkürler mesajları alıyoruz. Bunlar çıkmış millet aç diyor."

"Her ay onlarca yol, tünel, köprü, sulama tesisleri, baraj, millet bahçesi, TOKİ açılışı yapıyoruz, bunların gözü var ama görmüyor. Beni milletim duyuyor ya yeter."

"MARMARA DENİZİ'NİN TAMAMINI KORUMA ALANI İLAN EDEREK TEMİZLEYECEĞİZ"

"Milletimiz bizden vaktimizi ve enerjimizi karanlık mahfillerin sinsi oyunlarıyla heba etmemizi değil ülkeyi kalkındırmamızı istiyor. Çevre ve tabiatımızın korunması bizim için ezelden uzanan bir davadır. Parti kürsülerinden yalan ve iftiralardan ibaret iddiaları, aksi yöndeki belgeler önlerine koyduğu halde çevrecilik olmaz"

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız hemen harekete geçti. Suyun altından ve üstünden alınan numuneler TÜBİTAK'ta incelenmeye başlandı. Son yılların en geniş katılımlı çalıştayı Kocaeli'nde düzenlendi. Deniz temizliğine ilişkin genelge, Marmara'daki illerimize gönderildi. Temizlik çalışmaları başladı. Kıyılarımızı bu tehditten korumak için yürütülecek çalışmaların, bilimin desteği ve katkısıyla yürütülmesinin önemli olduğuna inanıyoruz. Kendilerinden bilgi alacağız. Marmara Denizi'nin tamamını koruma alanı ilan ederek, atık su arıtma sistemlerimizi en ileri düzeye taşıyarak Marmara'yı temizleyeceğiz. Meclis grubumuz bu konuda araştırma komisyonu kurulması için gereken girişimleri başlattı. Gözbebeğimiz olan Marmara'yı, İstanbul'u Silahtarağa'daki arıtma tesisinin yapımını törenle durduran, en temiz ulaşım aracı olan metroların inşaatını toprakla kapatan, Küçükçekmece'nin derelerini bakterilere teslim eden, pek çok yerde çöp toplamaktan bile aciz olan, her tarafından basiretsizlik akan bir zihniyete biz bu ülkeyi terk edemeyiz." 

"KANAL İSTANBUL'UN İNŞASINA BAŞLIYORUZ"

"Kanal İstanbul'un inşasına başlıyoruz. Planlama sahasının yarıdan fazlası yeşil alanlardan oluşan bu proje İstanbul'un ve ülkemizin iftiharı olacaktır. Depremi tetikleyeceğinden nice zırva ile engellemeye çalışanlar önce bu şehre karşı asgari görevlerini yerine getirsinler." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bireysel kurtuluşun imkansızlığı: Ya hep beraber ya hiçbirimiz!

SONRAKİ HABER

EMEP: Ege ve Akdeniz'de boğulan sadece AB değil, ortağı AKP'dir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa