08 Haziran 2021 17:46

Gazeteci Melike Aydın beraat etti

Takip ettiği haberler nedeniyle yargılanan Jinnews muhabiri Melike Aydın, görülen karar duruşmasında beraat etti.

Fotoğraf: MA

Reklam

Takip ettiği haberler gerekçe gösterilerek, “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla hakkında dava açılan Jinnews muhabiri Melike Aydın, görülen karar duruşmasında beraat etti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2018’de cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri, Kaz Dağları eylemleri ve kadın katliamlarına ilişkin haberleri nedeniyle hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla dava açılan Jinnews muhabiri Melike Aydın’ın karar duruşması İzmir 2’nci Ağrı Ceza Mahkemesinde görüldü. Aydın’ın hazır bulunduğu duruşmayı avukatlarını yanı sıra İnsan Hakları Gündemi Derneği ve Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA) takip etti.

GİZLİ TANIKLAR TANIMADI

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk sözü alan gizli tanık "Karayel" Aydın'ı tanımadığını, örgüt ile ilgili bir ilişkisini de görmediğini söyledi.

Aynı dosyada ikinci gizli tanık olan "Şimal" de gazeteci Aydın'ı ilk defa gördüğünü ve hakkında hiçbir şey bilmediğini belirtti.

İki tanığın ifadelerinin ardından Aydın'ın avukatları ayrı ayrı söz alarak tanık ifadeleri doğrultusunda dosyada var olan "Poyraz" ve "Doğan" adlı gizli tanıkların dinlenilmesine gerek olmadığını kaydetti. Avukatların talebini kabul eden mahkeme heyeti, gizli tanıkların dinlenmesine gerek olmadığına karar verdi.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Dava savcısı ise tanık ifadelerinin, haber kaynaklarıyla yaptığı telefon görüşmelerinin ve evinde el konulan “Kürt Siyasetinin Mor Rengi” isimli kitap benzeri meteryaller hakkında yapılan araştırmaların “örgüt üyesi olmak” suçlamasına yeterli delil sayılamayacağını belirterek, gazeteci Aydın hakkında beraat kararı verilmesi yönünde mütalaasını açıkladı.

"SUÇ UNSURU YOK"

Savcılık mütalaasının ardından, esasa ilişkin savunma yapan Aydın’ın avukatları, savcı mütalaasına katıldıklarını ancak beraat kararının "delil yetersizliğinden" değil, dosyaya sunulan tüm belgelerde suç unsuru bulunamadığından verilmesini talep etti.

Savcılık mütalaasını esas alan mahkeme heyeti gazeteci Aydın hakkında, “örgüt üyesi olmak” suçlamasına yeterli delil bulunamadığına hükmederek, beraat kararı verdi. (İzmir/MA)

Reklam