08 Haziran 2021 10:49

‘Dünya Pandemi Konferansı’ İzmir'de yapılacak

Türkiye ve dünya genelinden uzmanlarının katılacağı ‘Dünya Pandemi Konferansı’ 22-24 Haziran tarihleri arasında İzmir'de düzenlenecek.

Fotoğraf: Senado Federal/Flickr

Paylaş

Türkiye ve dünya genelinden uzmanlarının katılacağı ‘Dünya Pandemi Konferansı’ 22-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Dünyayı sarsan pandeminin etkileri ve olası salgınlara karşı alınacak önlemlerin konuşulacağı bu önemli konferansa İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacak.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek konferansa ilişkin videolar İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş.’nin  (İZFAŞ) “Digital İzmir Fair” alt yapısıyla İzmirtube üzerinden yayımlanacak.

SORUNLAR MASAYA YATIRILACAK

Alanında uzman dünya çapında isimlerin yer alacağı konferansın ilk gününde “Pandemiyle Küresel Mücadele”, “Pandemide Yerel Yönetimler” başlıkları, ikinci gününde “Pandeminin Psikolojik ve Toplumsal Etkileri”, “Pandemide Çalışma Hayatı ve İş Dünyası”, “Pandeminin Ekonomiye Yansıması”, üçüncü gününde ise “Pandemide Seyahat, Turizm, Kültür, Gastronomi” ve “Pandemi Sonrası Yeni Normal” başlıkları masaya yatıracak. 

Yapılacak sunumlar ve ürütülecek tartışmalar akabinde konferansa ilişkin sonuç ve yol haritası bildirgesi kamuoyu ile paylaşılacak.

Önemli isimlerin konuşmacı olarak yer alacağı konferansın “Pandemiyle Küresel Mücadele” oturumunda Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği’nden Prof. Eskild Petersen, Prof. Dr. Önder Ergönül, Dünya Halk Sağlığı Dernekleri Federasyonu’ndan Prof. Walter Riccardi, Prof. Bettina Borisch, Sinovac’tan Helen Yang, “Pandeminin Psikolojik ve Toplumsal Etkileri” oturumunda da Sabancı Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nebi Sümer ve Dr. Yankı Yazgan yer alacak. 

“Pandemide Çalışma Hayatı ve İş Dünyası” oturumunda ise Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Ofisi’nden Numan Özcan, KPMG Türkiye’den İ. Halil Bağdınlı, Serkan Ercin ve KPMG LLP’den Robert Bolton var. Yine “Pandeminin Ekonomiye Yansıması” oturumunda Dünya Bankası’ndan Mukesh Chawla, Globesight’tan Taufiq Rahim, Cambridge Üniversitesi’nden Oğuzhan Karakuş, “Pandemide Seyahat, Turizm, Kültür, Gastronomi” oturumunda TÜRSAB’tan Firuz B. Bağlıkaya, Sunexpress'ten İletişim ve Halkla İlişkiler Kıdemli Müdürü Serdar Alyamaç, “Pandemi Sonrası Yeni Normal” oturumunda, Prof. Dr. Özcan Sarıtaş, Manchester Üniversitesi’nden Prof. Ian Douglas Miles ve Joe Ravetz gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak. “Pandemide Yerel Yönetimler” oturumunda ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek konuşacak. (İzmir/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

Yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Avcı gözaltında

SONRAKİ HABER

İşçi pazarından gündelik köleliğe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...