07 Haziran 2021 12:56

Yaşamını yitiren 17 yaşındaki Ebru Erdem davasında savcı, sanıklar için beraat istedi

İstanbul Küçükçekmece'de, şüpheli bir şekilde balkondan düşerek yaşamını yitiren 17 yaşındaki Ebru Erdem’in ölümüne ilişkin davada savcı sanıklar için beraat istedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

İstanbul Küçükçekmece'de 2019 yılında balkondan atlayarak intihar ettiği öne sürülen 17 yaşındaki Ebru Erdem’in ölümüne ilişkin 2 sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanıkların "evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak", "cinsel saldırı", "kasten öldürme" ve "uyuşturucu ticareti yapma" suçlarından beraatlerini istedi.

Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Serdar Taş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Tarafların avukatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı ve maktul Ebru Erdem'in annesi Ayşe Erdem, babası Murat Erdem de duruşmada hazır bulundu.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, , sanıkların "evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak", "cinsel saldırı", "kasten öldürme" ve "uyuşturucu ticareti yapma" suçlarından beraatlerini istedi.

Sanık Taş hakkında "uyuşturucu ticareti yapma" suçundan dava açıldığı hatırlatılan mütalaada, dosya kapsamında sanığın eyleminin "uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak" suçunu oluşturacağından 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması ve tahliyesi istendi.

Tarafların avukatları mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, taraf avukatlarına beyanda bulunmak için süre verilmesine hükmetti.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, olayın ardından tutuklanan sanık Serdar Taş hakkında "çocuğa yönelik kasten öldürme" ve "suç sonucu ölümün olması sebebiyle çocuğun cinsel istismarı" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile "uyuşturucu temin etmek suretiyle uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama" ve "evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak" suçlarından 23 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

Diğer sanık Kemal Sönmez'in ise "evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haberdar etmeksizin yanında tutmak" suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. (İstanbul/AA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da düzenlenmek istenen Kürtçe Dil Mitingi'ne polis izin vermedi

SONRAKİ HABER

Kayseri'de bir kadını öldüren, 2 kadını yaralayan sanığa 87 yıl 11 ay hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...