06 Haziran 2021 11:16

Ankara’da yoksulluğun fotoğrafı | Çöplerden yemek artığı topluyorlar

Ankara’da, çöplerde yemek toplayarak hayata tutunmaya çalışan Yılmaz Güllüoğlu ve ailesinin dramı, ülkedeki yoksulluğu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yılmaz Güllüoğlu ve ailesi  Fotoğraf: MA

Paylaş

Selman GÜZELYÜZ

Ankara'da kaldıkları evin kirasını ödeyemedikleri için evden çıkarılan Güllüoğlu ailesi, çöplerden topladıkları yemeklerle yaşamlarını idame ettiriyor.

Türkiye’nin başkenti Ankara’da, çöplerde yemek toplayarak hayata tutunmaya çalışan Yılmaz Güllüoğlu ve ailesinin dramı, ülkedeki yoksulluğu bir kez daha gözler önüne serdi. Sağlık sorunları nedeniyle Kastamonu’dan gelerek Ankara’ya yerleşen Güllüoğlu ailesi, Ankara’da kiraladıkları evde yaşamaya başladı. Ancak bir süre sonra Güllüoğlu ailesi, kaldıkları evin kirasını ödeyemedi ve ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Ardından sokaklarda yaşam mücadelesi veren Güllüoğlu ailesi, maddi imkansızlıklar nedeniyle çöplerden topladıkları yemek atıklarıyla yaşamlarını idame ettirmeye başladı.

Esat semtinde çöplerden topladığı yemek artıklarıyla karınlarını doyurduklarını söyleyen Güllüoğlu, bunu yapmaktan başka bir seçeneklerinin olmadığını ifade etti. Geçirdiği ameliyatla dalağının alındığını, ayrıca başka sağlık sorunlarının da olduğunu dile getiren Güllüoğlu, evin kirasını ödeyemedikleri için eşi ve iki çocuğuyla sokakta kaldıklarını belirtti. Güllüoğlu, çocukları için çöplerden yemek artıkları topladığını belirterek, “Çocuğumun karnını doyurmak için yapıyorum. Kalacak yerim yok. Kimse bize yardım etmiyor. Allah kimseyi bu hallere düşürmesin” diye konuştu. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

‘Müzisyenlerle dalga geçiyorlar’

SONRAKİ HABER

CHP'li Erkek'ten Dünya Çevre Günü açıklaması: Ekosistem hakkı güvenceye alınacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...