17 Nisan 2011 11:29

MEMUR-SEN BUNU DA YAPTI!

Başbakan’ın örnek olarak Memur Sen’i gösterdiği sendikacılık anlayışının ne olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Memur Sen temsilcisi hakları için greve çıkan kamu emekçilerini savcılığa ihbar etti.Başbakan Erdoğan’ın Genel Kurulu’na katılarak “Grev diyen deli gömleği giysin!” dediği, AKP H&u

MEMUR-SEN BUNU DA YAPTI!
Paylaş

Başbakan Erdoğan’ın Genel Kurulu’na katılarak “Grev diyen deli gömleği giysin!” dediği, AKP Hükümeti döneminde üye sayısını 40 binden 400 bine çıkartan Memur Sen’in sendikacılık anlayışı İzmir’de kendini gösterdi.

Memur Sen’e bağlı Sağlık-Sen işyeri temsilcisinin, bir günlük “uyarı grevi” yapan kamu görevlisi Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) işyeri temsilcileri hakkında, “Memuriyeti suiistimal” ve “Görevi kötüye kullanma” iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan ve aynı zamanda Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen’in iş yeri temsilciliği yapan Gencer Yılmaz, 25 Kasım 2009’da yapılan eyleme katılan KESK’e bağlı SES’in işyeri temsilcileri doktor İsmail Karademirci ve psikolog Mevlüt Ülgen hakkında “memuriyeti suiistimal ve keyfi muamele”, “görevi kötüye kullanma” ve “temel sağlık hizmetlerinin kullanılmasına cebir ve zor kullanarak engel olma” iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Suç duyurusu dilekçesinde, eylem sırasında hastane önüne gelen hastaların, poliklinik muayenesi için sıra numarası almalarının engellendiği, bu kişilerin başında Karademirci ve Ülgen’in bulunduğu ileri sürüldü. Suç duyurusunda bulunanın başka bir sendikanın işyeri temsilcisi olması ise dikkat çekti.

Savcılık, yürütülen soruşturma sonunda suç duyurusundaki iddialara ilişkin takipsizlik karar verdi. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Küba’da kutlama ve kongre zamanı

SONRAKİ HABER

İşsiz sayısı 25 ilin nüfusuna denk!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa