28 Mayıs 2021 13:56

Çaykur, üreticinin tepkisi üzerine "çay alım kapasitesini artırmayı planlıyoruz" dedi

Hükümetin uyguladığı çay politikalarına yönelik çay üreticilerinin tepkileri artarak devam ederken eylemlerle ilgili açıklama hükümetten değil Çaykur’dan geldi.

Fotoğraf: Gençağa Karafazlı

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Hüseyin ALTUN

Çay üreticilerinin Artvin ve Rize de Çaykur’un kota ve kontenjan uygulaması ile özel sektör çay firmalarının düşük fiyatta çay almasına karşı başlattığı protesto eylemleri Çaykur yöneticilerini rahatsız etti.

Çaykur yetkilileri eylemler karşısında bir açıklama yaparak üreticilerin başlattığı eylemleri "dedikodu ve farklı seslerden kaynaklı" ifadeleriyle nitelendirdi, üreticilerden fazla çay almak için çaba harcadıklarını iddia etti.

Çaykur'un açıklamasında kota ve kontenjan uygulamasına açıklık getirilmemesi dikkat çekti.

ÇAYKUR'UN AÇIKLAMASI

Çaykur'un konuya dair yaptığı açıklama şu şekilde:

"Değerli üreticilerimiz, bilindiği gibi yaş çay alımlarımız kapasitenin üzerinde devam etmektedir. Alımlar 9 bin tonun üzerinde gerçekleşmektedir. Umut ediyoruz ki haftaya limitler az da olsa artırılacak duruma gelecektir. Bilinmeli ki üreticilerimizden 1 kg daha fazla yaş çay alımı için kapasite zorlanmaktadır.

Çaykur’un her zaman üreticimizin yanında olduğunun bilinmesini ister, üreticilerimizin dedikodulara ve farklı seslere kulak vermemesini istirham ederiz. Yine bilinmeli ki limitler doğrultusunda acele edilmeden alımlar devam edecektir."

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen Dersim Şubesinden imam hatip tepkisi: Halkın tercihi açılmaması yönünde

SONRAKİ HABER

Avrupa İlaç Ajansı: BioNTech-Pfizer aşısı 12-15 yaş grubuna uygulanabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...