27 Mayıs 2021 14:37

Hayvan hakları savunucuları, hayvan yasası için eylem yaptı

Hayvan hakları savunucuları, Hayvan Hakları Yasası’na dair çalışmalardan vazgeçilmesi üzerine Türkiye çapında eş zamanlı eylem yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hayvan hakları savunucuları, Hayvan Hakları Yasası’na dair çalışmalardan vazgeçilmesi ve hayvanların haklarını korumaktan uzak bir yasal altyapının hazırlanması üzerine Türkiye çapında eş zamanlı eylemler gerçekleştirdi.

İstanbul, 27 Mayıs 2021 - Ekim 2019’da beş siyasi partinin uzlaşısı ile Meclis Başkanlığı’na sunulan TBMM Hayvan Hakları Araştırma Komisyonu Raporu’nun üzerinden 1,5 yıl geçmesine rağmen “Hayvan Hakları Yasası”nın hâlâ çıkarılmaması hak savunucularını bir kez daha harekete geçirdi.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir ve Şanlıurfa’da eş zamanlı olarak basın açıklaması yapan yaşam hakkı savunucuları, hazır olduğu söylenen yasa taslağının “hak temelli bir yaklaşım” içermediğini vurguladı. Ayrıca Diyarbakır ve Konya’dan da “Yaşam İçin Yasa” talebiyle basın açıklamasını okuyarak eylemlere destek veren hak savunucuları oldu.

Basın açıklamasında, yasa koyucular sivil toplumun taleplerine kulak tıkadığı müddetçe daha gür bir sesle haykıracaklarını söyleyen yaşam savunucuları  “Hayvanların haklarını geri alana kadar gitmiyoruz. Hayvan istismar eden sektörlerin değil, hayvanların çıkarını esas alan yasa teklifinin bir an

önce son haline getirilerek hayvan haklarının pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini yeniden ve yeniden hatırlatıyoruz. Buradan bir kez daha haykırıyoruz: Yaşam için yasa istiyoruz!” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen: "Eğitimcilere aşıda yaş sınırlaması kalkmalı"

SONRAKİ HABER

Emin Şir: Hangi kelimeleri yan yana getireceğimize hayatlarımız karar veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...