27 Mayıs 2021 12:37

Çocuklarını istismar eden M.A.K'nin yargılandığı davada savcı beraat istedi

Adana’da iki çocuğunu istismar etmek suçundan 35 yıl ceza alan M.A.K'nin cezasının bozulmasıyla başlanan yeniden yargılanmada savcı beraat istedi, anne "Adalete inancım kalmadı" diyerek isyan etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da iki çocuğunu istismar etmek suçundan 35 yıl ceza alan ancak istinaf mahkemesinin kararı bozduğu, sanık M.A.K.’nin yargılandığı dava yeniden yerel mahkemede görülmeye başlandı. Yeniden başlayan duruşmaların ikincisi bugün görüldü.

Bozmada gösterilen eksiklikler tamamlandığı için savcı mütalaa verdi. Savcı mütallasında istinaf mahkemesinin kararında gösterilen gerekçeler doğrultusunda suçu ıspatlanamadığı gerekçesi ile sanık M.A.K.’nin beraatini istedi. Müşteki avukatları çocukları ruh sağlığı yönünden tedavi eden doktorların dinlenmesini ve görüşlerinin alınması talep edildi. Mahkeme bu talebi reddetti. Duruşma 8 Haziran’a ertelendi.

“ADALET YERİNİ BULSUN”

Duruşma sonrası Adana Kadın Platformu’nun düzenlediği basın açıklamasında konuşan anne B, “Adalete olan bütün inancımı kaybettim. Aynı heyet 35 yıl 7 ay verdi. Bugün aynı savcı delil yetersizliğinden beraat istiyor. Ben çocuklarımı koruyamıyorum. Bir kedi bile yavrularını korurken şu anda çocuklarım için bir şey yapamıyorum. Birileri artık çocuklarımın ne yaşadığını görsün, adalet yerini bulsun. Bu adam artık hak ettiği cezayı bulsun” dedi.

“İSTİSMAR DAVALARINDA CEZASIZLIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Dava sonrası açıklama yapan Adana Kadın Platformu, beraat talebine tepki gösterdi. Çocukların yeniden alınan ifadelerinde aynı şeyleri anlattığını belirten Aracı, “8 Haziran’da yine burada olacağız. Biz çocukların anlattıklarına inanıyoruz, gerçekten bir istismar olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle de çocuklara istismar uygulayanlara cezasızlık uygulanmasına izin vermeyeceğiz. Ne olursa olsun dosyayı takip etmeye devam edeceğiz. Olumsuz bir karar çıkarsa üst mahkemelere taşıyacağız” dedi.

NE OLMUŞTU?

Çocukların annesi B, 6 yıldır evli olduğu ve sürekli şiddet gördüğü eşi M.A.K’den boşanmak üzere dava açmıştı. Boşanma davası sürerken Aile Mahkemesi çocukların velayetinin kime verileceği hususunda Sosyal İnceleme Raporu düzenlenmesini istedi. Sosyal hizmet uzmanının yaptığı görüşmede çocukların babaları tarafından istismar edildiği ortaya çıktı. İlk şikayette savcının “Boşanma aşamasındasınız, aranızda husumet var” diyerek takipsizlik vermesinin ardından itirazlar üzerine dava açılmıştı.

"İSTİNAF 35 GÜNDE BOZDU, JET HIZIYLA TAHLİYE EDİLDİ"

Çocuklar, gerek ÇİM'de, gerekse duruşmada yaşadıkları istismarı anlattı. Sosyal hizmet uzmanları, mağdurların olayı kurgulamalarının mümkün olmadığını, anlatımlarının kendi yaş grubu çocuklarının cinsel bilgisinin üstünde olduğu ve bu anlatımların hayal ürünü ya da ezberletilmiş olamayacağı şeklindeki görüşler belirttiler.

M.A.K, 2020 kasım ayında “çocuğun cinsel istismarı, çocuğun görebileceği yerlerde müstehcenlik, müstehcen içerik üretmekte çocuğun kullanılması” suçlarından toplam 35 yıl 7 ay 15 gün 35 yıl ceza aldı. İtiraz üzerine dosya Adana Bölge Adliye Mahkemesi 12’nci Ceza Dairesi’ne gitti. 16 Aralık’ta açılan dosya 20 Ocak tarihinde, yani 35 günlük incelemenin ardından karara bağlandı. Olayın tanığı olmadığı gerekçesi ile karar bozuldu. Bozma kararından sonra 2’nci duruşma Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

ÖNCEKİ HABER

Çay üreticisi ÇAYKUR'un kota politikasına karşı isyanda

SONRAKİ HABER

Hopa'da çaydaki kotayı protesto eyleminde gözaltına alınan 32 kişi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...