26 Mayıs 2021 16:48

Adana Valiliği "Sömürü, yolsuzluk, mafya, çete düzenine son" açıklamalarını yasakladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Adana’da mayfa-devlet-sermaye düzenine karşı yapılmak istenen eylemler yasaklandı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Adana’da "Sömürü, yolsuzluk, mafya, çete düzenine son" demek için düzenlenen basın açıklamalarına Adana Valiliği izin vermedi.

Adana Demokrasi Güçleri bugün 18.00’da basın açıklaması yapmak için çağrıda bulundu. Öncesinde Toplumsal Özgürlük Partisi’nin (TÖP) yaptığı çağrı ile ilgili Adana Valiliği yasak kararı getirdi. Adana Emniyeti, bu konuda yapılmak istenen tüm eylemlerin yasak olduğu iddiası ile eyleme izin verilmeyeceğini iletti. Binaları önünde bekleyen TÖP üyelerine de GBT taraması yapıldı. TÖP adına açıklama yapan İl Sözcüsü  Serkan Nar, Türkiye’de 5 noktada açıklama yapma kararı aldıklarını ancak açıklamalarının keyfi bir kararla engellendiğini söyledi.

Konu ile ilgili Adana Merkezinde bildiri dağıtımı yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyelerinin bildiri dağıtımı engellendi. TİP üyelerine GBT taraması yapıldı.

“ÜLKE KAYNAKLARINA ÇÖKEN SERMAYE MAFTA DÜZENİNE KARŞI BİRLEŞECEĞİZ”

Karara tepki gösteren Emek Partisi GYK Üyesi Halil İmrek, şunları söyledi: “Adana Emek ve Demokrasi Güçleri olarak mafya, çete, siyaset ilişkierinin ortaya saçılması ile ilgili yapacağımız basın açıklaması Adana Valiliği’nin keyfi kararı ile yasaklandı. Ortada bugün kadar yaşanan faili meçhuller, anti demokratik uygulamalar, uyuşturucu ticareti, şantaj gibi ifşalar yaşanırken demokratik bir ülkede olması gerken bu suçlarla ilgili soruşturma açılması, gereğinin yapılmasıdır. Ancak bunun yerine konu ile ilgili yapacağımız açıklama engelleniyor. Bugün üzerine çökülen paylaşım kavgası yaşadıkları ülke kaynaklarıdır. İşçi ve emekçilerin emeğidir. Ekmeğimize, özgürlüğümüze ve ülke kaynaklarına çöken sermaye mafta düzenine karşı birleşeceğiz ve mücadele edeceğiz. Yasaklamalara karşı önümüzdeki günlerde Adana Emek ve Demokrasi Güçleri olarak halkın aydınlatılması ve eylemler için mücadelemizi sürdüreceğiz.”

“DUVARDAN BİR TUĞLA ÇEKİLMESİNİ İSTEMİYORLAR”

Bugün ortaya saçılan kirli çamaşırların AKP yönetim tarzının dışa vurmuş hali olduğunu dile getiren İmrek, "Mehmet Ağar’ın Uğur Mumcu cinayeti ile ilgili söylediği ‘Bir tuğla çekersek duvar yıkılır’ şeklindeki sözleri bugünkü iktidar yapısı için de geçerli. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Soylu’ya sahip çıkmasının nedeni tam da budur. ‘Sömürü, yolsuzluk, çete-mafya üçgenine son, bu düzen çürümüştür, değişmelidir’ şiarıyya mücadelemizi yükselteceğiz. Yasaklamalara karşı önümüzdeki günlerde Adana Emek ve Demokrasi Güçleri olarak halkın aydınlatılması ve eylemler için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“MİLLİ GÜVENLİK VE KAMU DÜZENİ BOZULACAKMIŞ”

Son günlerde vatandaşların ilgisinin üzerinde olduğu mafya-siyaset ilişkileri ile ilgili demokrasi talep etmeyi amaçlayan eylemlerle ilgili yasaklamada Valilik “milli güvenlik, kamu düzeni, kaos ortamı oluşabileceği, halkta kin ve nefret duygusu uyandırabileceği, karşıt görüşlü grupları karşı karşıya getirebileceği gibi bahaneler sıraladı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Malatya'da kayısı üreticileri için acil destek çağrısı

SONRAKİ HABER

ABD'nin California eyaletindeki silahlı saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...