22 Mayıs 2021 12:56

SES: ayrım yapılmaksızın eşit ücret istiyoruz

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi, ek ödemelerde yaşanan eşitsizlik nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi, ek ödemelerde yaşanan eşitsizlik nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

KESK ortak salonunda yapılan basın açıklamasında konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şube başkanı İrfan Açık, “Pandeminin başından beri sağlık emekçilerinin sorunları her geçen gün artarak devam etmiştir. Çalışma koşullarının ağırlığı, riskin boyutu ve kapsamı, görev tanımlarının ortadan kaldırılarak angaryanın ve mobbingin sıradanlaşması, şiddetin, iş yükü ve hasta yoğunluğunun hiç olmadığı kadar artmasına rağmen sağlık emekçilerinin ücretleri artmayarak yoksulluk sınırının altında seyretmeye devam etmektedir.” dedi.

YANDAŞA VERGİ AFFI, SAĞLIK EMEKÇİLERİNE YÜKSEK VERGİ

Yandaşa vergi affı getirilirken “hakkınız ödenemez” dedikleri sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine vergi indiriminin çok görüldüğünü söyleyen Açık, vergi diliminden kaynaklı sağlık emekçilerinin ek ödemelerinin de eridiğini söyledi.

Performansa bağlı ödeme nedeniyle sağlık hizmetlerinin basamakları arasındaki unvan ve ücret farklılıklarının oluşturduğu ücret adaletsizliğinin derinleştiğini vurgulayan Açık, “Performansa yönelik ödemede bazı hizmetlerin hiç kapsama alınmaması ise iktidarın emeğe bakış açısını yansıtmaktadır. Teknik hizmetler, genel idari hizmetler, yardımcı hizmetler, sağlık işçileri başta olmak üzere birçok unvanın emeğinin yok sayılma eğilimi devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

"SOSYAL ADALET DENGESİ YERLE BİR EDİLDİ"

Sağlık emekçileri olarak hangi kurum ve kuruluşta olursa olsun görev bakımından birbiriyle aynı veya eşit kabul edilen işleri yapan emekçilere hiçbir ayrım yapılmaksızın eşit ücret ödenmesini istediklerini dile getiren Açık, 1 yılı aşkın süredir yapılan ek ödeme genelgelerinde sağlık hizmetinin bütünselliğini göz ardı ettiğini ve sosyal adalet dengesinin yerle bir edilerek çalışma barışını ve huzurunun bozulduğunu ifade etti.

Pandemide çalışma koşullarının zorluğu yanında sürekli olarak budanan ve verilmeyen hakları için bu güne kadar hep mücadele ettiklerini ifade eden Açık, “İnsanca yaşanacak çalışma koşulları, yoksulluk sınırı üzerinde temel ücret, OECD ortalamasında kadrolu güvenceli istihdam, 3600 ve 7200 arası ek gösterge, COVID-19’un iş kazası ve meslek hastalığı sayılması başta olmak üzere ekonomik ve özlük taleplerimiz için TİS sürecini hedefe koyan mücadele ve örgütlenme programımızı daha güçlü bir şekilde hayata geçireceğiz. Bu kapsamda tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini sendikamıza güç vermeye, yanımızda durmaya, birlikte ses çıkarmaya ve birlikte örgütlenmeye davet ediyoruz.” açıklamalarında bulundu. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Filistin halkı için yine binlerce kişi Londra sokaklarında yürüdü

SONRAKİ HABER

Aşık Mahzuni Şerif, mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...