18 Mayıs 2021 11:46

Bursa’da sendika ve meslek örgütleri İsrail saldırılarını protesto etti

İsrail'in Filistin halkına dönük saldırılarını protesto eden emek ve meslek örgütleri, iktidarın İsrail'le diplomatik, ticari ve askeri ilişkileri kesmesini istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İsrail Devleti’nin Filistin’e yönelik başlattığı operasyon ve saldırıları kınamak için; DİSK, KESK, TMMOB, BTO, BSMMMO Bursa Bileşenleri, BAOB Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamayı KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Derviş Erdem yaptı. Erdem, “Filistin halkı göstermelik kınamayla, hamasi nutuklarla değil, İsrail ile askeri, ticari, diplomatik tüm ilişkilerin kesilmesiyle desteklenir” dedi.

Filistin halkının bir kez daha İsrail’in emperyalist, işgalci politikalarının hedefi olduğunu belirten KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Derviş Erdem, onlarca Filistinlinin evlerinden zorla çıkarılarak, yaşanan saldırılar sonucunda öldürüldüğünü aktardı. 

AKP iktidarının Filistin meselesine pragmatist ve siyasal İslamcı ideoloji penceresinden yaklaşarak İsrail ile geçmiş iktidarların yürüttüğü geleneksel devlet politikalarını derinleştirerek yürütmeye devam ettirdiğini vurgulayan Erdem, “AKP iktidarı Filistin devletinin FKÖ içinden seçilmiş resmi temsilcileriyle ilişkileri sürdürürken diğer yandan kendisi gibi dinsel referanslardan hareket eden HAMAS’ı da muhatap alarak bu günkü iki yapılı Filistin’in oluşmasına ciddi etkide bulunmuştur. HAMAS ile olan ilişki ile diğer emperyalist merkezler gibi çözümsüzlüğe oynayıp Filistin sorununu çözmeye çalışmaktan ziyade onu Ortadoğu’da söz sahibi olmanın aparatı olarak kullanmıştır” dedi.

AKP iktidarının bir yandan İsrail’le askeri ve siyasi iş birliğini yürütürken diğer yandan göstermelik kınamalarla durumu idare etmeye ve geleneksel anti Siyonist tepkiyi kullanarak çözülen tabanını konsolide etmeye çalıştığını söyleyen Erdem, “Pazar ve pazartesi günleri İstanbul ve Ankara’da kendi yandaşlarına İsrail temsilciliklerinin önüne polis korumasında kitlesel protesto yürüyüş ve mitingler yaptıran, ülkenin diğer kentlerinde arabalarla konvoy düzenlettiren AKP iktidarı, daha birkaç gün önce açık havada parkta dolaşan çocuk ve yaşlılara, arabası ile alış veriş yapmaya gidenlere cezalar yağdırmış; 1 Mayıs kutlaması yapmak isteyen 4-5 kişilik gruplara dahi vahşice saldırıp gözaltına aldırmıştır.” dedi.

Erdem, AKP iktidarının asıl yapması gerekenin İsrail ile her tür diplomatik, ticari ve askeri ilişkinin kesilmesi olduğunu kaydetti ve "Ancak bizler biliyoruz ki Filistin halkının özgürleşmesi ancak emperyalizme karşı verilecek mücadele ile mümkündür” diye ekledi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İsrail polisleri Şam Kapısı’nda toplanmak isteyen Filistinlilere saldırdı

SONRAKİ HABER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Twitch kanalı açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...