18 Mayıs 2021 06:49
Son Güncellenme Tarihi: 18 Mayıs 2021 13:28

Ajans Balıklıgöl, artan intihar vakalarına dikkat çekmek için bir gün yayın durdurdu

Ajans Balıklıgöl, Urfa'da artan intihar vakalarına dikkat çekmek amacıyla yayınına bir gün ara verdi. Ajansın Genel Yayın Yönetmeni Ali Güzel: "Sadece son bir ayda bilinen intihar sayısı 15"

Fotoğraf: Balıklıgöl Ajansı

Paylaş

Ajans Balıklıgöl, "Artık intihar haberleri yazmak istemiyoruz" diyerek Urfa'da artan intihar vakalarına dikkat çekmek amacıyla yayınına bir gün ara verdi. Gazeteci Ali Güzel, Urfa’da bir ay içinde bilenen intihar sayısının 15 olduğunu hatırlatarak, “Yazarak bir şey yapamadık en azından böyle bir yol deneyerek bu duruma dikkat çekmek istedik” dedi. 

Ajans Balıklıgöl tarafından yapılan açıklamada "Biz gazeteciler olarak artık intihar haberleri yazmak istemiyoruz. Bu yüzden 24 saat geçerli yayın durdurma kararımızı anlayışla karşılamanızı umuyor, siz değerli okuyucularımızdan özür diliyoruz. Aldığımız bu karar, intihar vakalarını durdurmak için elbette yeterli değil. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi ‘artık intihar haberleri yazmak istemiyoruz" denildi.

Bir günlük yayın durdurma kararı alan Ajans Balıklıgöl, kentte yaşanan önemli gelişmeleri sadece sosyal medya hesaplarından aktaracaklarını duyurdu.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ ALİ GÜZEL: URFA'DA SON BİR AYDA 15 KİŞİ İNTİHAR ETTİ

Ajansın Genel Yayın Yönetmeni Ali Güzel, bir günlük yayın durmana kararıyla ilgili Evrensel’e açıklamada bulundu. Güzel, intiharlara dikkat çekmek için neden bir günlük yayın durdurma kararını aldıklarını şu ifadelerle anlattı: “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2019 yılında Urfa’da 57 kişi intihar etmiş. 2020 yılına ilişkin bir veri yok. Geldiğimiz noktada Urfa’daki intihar sayıları artmaya başladı. Sadece son bir ayda bilinen intihar sayısı 15. Geçtiğimiz pazar günü 28 yaşındaki bir esnaf, işyerinin bulunduğu binadan aşağı atlayarak hayatına son verdi. Toprağa verildiği sırada annesinin çığlıkları halen kulağımızda. Bir insan olarak bu annenin oğlu için feryadını hangi kelimeler ile yazabilirsiniz? Gazeteciliği bir kenara bırakalım, hepimiz insanız. Biz gazeteci olarak değil, insan olarak üzülüyoruz bu duruma. Elimiz artık bu tür haberleri yazmaya gitmiyor. Buna dur diyebilecek bir gücümüz de yok. Ancak yine de bir şey yapma zorunluluğu hissettik. Yazarak bir şey yapamadık en azından böyle bir yol deneyerek bu duruma dikkat çekmek istedik. Yaptığımız şey elbette ki bu trajediyi durdurmaya yetmez, bunun bilincindeyiz ancak hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir diye düşündük.” (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener: Siftahı haram ettiğin esnaftan helallik alamazsın

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı örtülü ödenekten 781 milyon TL harcadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...