17 Mayıs 2021 21:07

İzmir’de sürgünlere karşı yapılan eylemde emekçiler: Hakkımızı helal etmiyoruz

KESK İzmir Şubeler Platformu ve BTS İzmir Şubesi, oturma eylemlerinin 19. haftasında basın açıklaması gerçekleştirdi ve “Bizleri sürgüne gönderenlere karşı hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

Fotoğraf: BTS İzmir Şubesi

Reklam

KESK İzmir Şubeler Platformu ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesi sürgünlere, baskılara ve demiryollarındaki özelleştirmelere karşı başlattıkları oturma eylemlerinin 19. haftasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Alsancak Gar önünde bir araya gelen emekçiler adına açıklamayı BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu. Akyol, “Bizleri sürgüne gönderenlere karşı hakkımızı helal etmiyoruz” dedi.

“HAK GASPLARI ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Akyol, sözlerine bayramın birinci günü Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren eski MYK Üyesi ve Pahlivanköy iş yeri temsilcisi Soner Önal’ı anarak başlayarak, “Salgının başladığı günden itibaren gerekli önlemler alınsaydı, aşılama yeterli şekilde yapılsaydı Soner bugün aramızda olacaktı” dedi.

BTS üyelerine ve yöneticilerine yönelik baskı ve cezaların artması bir yana diğer yandan kamu emekçilerinin kadro, ücret ve iş güvencesi dahil mevcut haklarına yönelik saldırıları hatırlatan Akyol, “Ayrıca önümüzdeki aylarda özelleştirme eğer gerçekleşirse, bugün genelgelerle veya bireysel uygulamalarıyla hayata geçirilen iş ve yaşam güvencemizin gasp edilmesi hükümet tarafından KİT’ler de çok daha yaygın bir şekilde tüm emekçilere uygulanmaya başlanacaktır” diye konuştu.

“YENİ TREN FACİALARI OLMASIN”

Demiryollarındaki özelleştirmelere de değinen Akyol, “Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanan bir yönetmelikle demiryollarında trafik kontrolörlüğü gibi tecrübeye dayanan hayati öneme sahip demiryolu personelinin en altından kademe kademe yetişerek trafiğin içerisinde gelmesi gerekirken kurum dışından direkt olarak alma yolunu açtılar. Bu özelleştirmenin adımlarından birisidir ve demiryolu trafiği açısından son derece tehlikeli bir durumdur. Buradan TCDD yönetimine sesleniyoruz ve de uyarıyoruz. Bu karardan vazgeçin. Trafik Kontrolörlüğü tecrübe işidir. Sıradan bir masabaşı iş değildir. Yapılacak bir hata yüzlerce insanın ölümüne neden olabilir. Yeni Tren faciaları olmasın” dedi.  

Kamu emekçileri olarak mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Akyol, “Bizleri sürgüne gönderenlere, kamu kaynaklarını yağmalayanlara, doğayı talan edenlere, emekçileri enflasyon altında ezdirenlere, halktan emekçiden değil sermayeden yana olanlara, bir gecede halkın miyar dolarlarını buhar edenlere, hukuku katledenlere, mafya ve beşli çete ile birlik olup ülkeyi soyanlara, pandemi koşullarında yeteri kadar önlem almayıp arkadaşlarımızın ölümlerinden sorumlu olanlara hakkımızı helal etmiyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam