17 Mayıs 2021 12:38
Son Güncellenme Tarihi: 17 Mayıs 2021 15:50

Memleket Partisi kuruldu; Muharrem İnce Genel Başkan seçildi

CHP ile yollarını ayıran Muharrem İnce, Memleket Partisi’nin kuruluşu için İçişleri Bakanlığı’na başvurdu. 

Fotoğrf: DHA

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 2018 seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı olan ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, Eylül 2020’de Sivas’ta başlattığı “Memleket Hareketi” sonrası hazırlığını yaptığı Memleket Partisi’nin resmi olarak kurulması için İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

İnce öncülüğünde kurulan partinin sözcülüğüne, kısa süre önce CHP’den istifa eden Gaye Usluer getirildi. Partinin ilk basın toplantısını yapan Usluer ilk genel başkanlığına oy birliği ile Muharrem İnce'nin seçildiğini açıkladı. Usluer, Muharrem İnce'nin yarın saat 11:00’de basın toplantısı gerçekleştireceğini belirtti. Partinin renginin Mavi olduğunu belirten Usluer, kelimenin açılımını "Memleket, Adalet, Vicdan ve İşsizlere İş" olarak açıkladı.

Parti Sözcüsü Gaye Usluer, düzenlediği basın toplantısında, "Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde 110'uncu siyasal parti olan Memleket Partisi'nin ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 'Geleceğimizi geri alacağız' diyoruz. Bu ülkenin gençleri için, bu ülkede yaşayan herkes için Memleket Partisi olarak geleceğimizi barışla özgürlükle ve yeniden demokrasi ile taçlandırmak üzere burada bugün söz veriyoruz. Genel Merkezimizde Parti Meclisi Toplantı salonumuzda İçişleri Bakanlığından aldığımız belgeyi kurucular kurulu ile paylaştık. Ve tüzüğümüz gereği, ilk genel başkanımızı seçtik. Sayın Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin ilk genel başkanı olarak  oy birliği ile seçildi. Bir görev paylaşımı yapıldı genel başkanımız tarafından. Ancak il ilçe teşkilatlanmalarından sonra, kasım ayında kurultayımızı yaptığımızda seçimli organlarımızla sizleri yeniden selamlayacağız" diye konuştu.

MEMLEKET PARTİSİ'NİN MYK ÜYELERİ

Memleket Partisinin MYK'si şöyle: 

  • Muharrem İnce: Genel Başkan
  • Gaye Usluer: Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü
  • Hakkı Aklın: Genel Sekreter
  • Hüseyin Avni Aksoy: Genel Başkan Yardımcısı
  • Özcan Özel: Genel Başkan Yardımcısı
  • Mehmet Ali Çelebi: Genel Başkan Yardımcısı ve Parlamento Sözcüsü
  • Serhat Galip ve Nurban Demirbağ: Genel Başkan Yardımcıları
  • Mevlüt Dudu ve Mert Ünlü Yürir: Genel Sekreter Yardımcıları
  • Serkan Ufuk Akgün: Genel Sayman

Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri: Neşet Elaldı, Ali Rıza Büyükuslu, İpek Özkan Sayan, Serkan İleri, Çiğdem Bayraktar Ör, Fatih Pala, Özgün Öztunç, Asuman Ali Güven, Burak Savtur, Süleyman Erguner.

Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri: İlke Deniz Durda, Ayça Özsoy Sarıkamışlı, Muharrem Yıldız, Sıla Yavuz, Ender Ödem, Mustafa Çağlayan, Mustafa Laik. 

Disiplin Kurulu Başkanı: Mustafa Kemal Çiçek

Genel Başkan Danışmanları: Yusuf Sel, Alper Karaoğlan, Gürbüz Evren, Burak Hasar, Ali Tunç Can, Mahir Bakan, Ahmet Özalp.

Partinin kurucular kurulunda CHP'den istifa eden İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ile Gaye Usluer ile iş insanları Serkan Ufuk Akgün, Hüseyin Baraner ve gazeteci Şaban Sevinç yer aldı.

TBMM'DEKİ PARTİ SAYISI 13'E YÜKSELDİ

Öte yandan, Muharrem İnce'nin kurduğu Memleket Partisi ile birlikte, Meclis'te temsil edilen parti sayısı 13'e yükseldi. CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'nde kurucu üye olarak yer alan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel, Meclis'te Memleket Partisi'ni temsil edecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Bulut: İcra dosyalarına 3,5 ayda 2 milyon 754 bin yeni dosya eklendi

SONRAKİ HABER

CHP’li Antmen: Kolombiya ve Panama’da yakalanan kokainin Türkiye’deki ortakları kim?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...