17 Nisan 2011 10:23

Baskılara karşı mücadele çağrısı

KÜLTÜR Sanat Sen 4. Olağan Kongresi sona erdi. Doubletree Hilton Otel’de gerçekleşen kongrede önceki döneme ilişkin kültür ve sanat alanında gerçekleşen baskılara ve taşeronlaştırma, özelleştirme, güvencesiz istihdam politikalarına karşı mücadele kararları alındı.Kongrede, faaliyet raporunun okunmasının ard

Baskılara karşı mücadele çağrısı
Paylaş

KÜLTÜR Sanat Sen 4. Olağan Kongresi sona erdi. Doubletree Hilton Otel’de gerçekleşen kongrede önceki döneme ilişkin kültür ve sanat alanında gerçekleşen baskılara ve taşeronlaştırma, özelleştirme, güvencesiz istihdam politikalarına karşı mücadele kararları alındı.

Kongrede, faaliyet raporunun okunmasının ardından söz alan delegelerden İstanbul Şube Başkanı Mustafa Atasoy, AKM’nin yıkılması konusunda sendikanın duruşunun ne kadar doğru olduğunun herkes tarafından takdir edildiğini ifade etti. Atasoy, görev yaptığı süre içerisinde Genel Sekreter ve Mali Sekreterin görevleri arasında yer alan hiçbir konuda kendilerine yardımcı olmadığını belirterek, her konuda Genel Başkan Yavuz Demirkaya ve Sekreter Mustafa Polat’ın yanlarında olduğunu ve yeni yönetimde tekrar bu isimleri görmek istediklerini söyledi.

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Orhan Kurtuldu ise zor günlerden geçildiğini ve bölünme değil birleşme zamanı olduğunu vurgulayarak, Yavuz Demirkaya’nın politik olarak ayrıştırıcı değil, birleştirici bir çalışma tarzının olduğunun altını çizdi. Mali ve denetleme raporlarına ilişkin gelen eleştirilere yanıt veren Genel Başkan Yavuz Demirkaya ise görevlerini yapmayan yöneticilerin “fakir fukara edebiyatı” yaptığını söyledi. Projeler sunmayıp sadece eleştiride bulunanlara sitem eden Demirkaya, kültür ve sanat alanına yönelik saldırıların arttığını bir dönemde yapılan tartışmaların ilerletici olmadığını söyledi. Demirkaya yeni döneme ilişkin projelerini de anlattı.

TOLGA TUNCER’E DESTEK

Tüzük değişikliği ve önergelerin oylandığı kongreden mücadele kararları da çıktı. Alınan kararlarda kültür ve sanat alanına yönelik baskılara karşı ortak mücadelenin önemine vurgu yapıldı. Önergelerin arasında geçen hafta krize yol açan “Genç Osman” oyununun tuluat bölümün sansürlendiği hatırlatılarak, tiyatro sanatına yapılan baskıya karşı mücadele ve oyuncu Tolga Tuncer’e destek için demokratik kitle örgütleriyle birlikte dayanışma içinde olunma kararı alındı.

Seçime ise Emek Hareketi ve Yurtsever Emek Hareketi’nin başını çektiği listeyle birlikte toplam liste katıldı. Emek Hareketi ve Yurtsever Emek Hareketi’nin listesinin seçimi kazanması beklenirken, sonuçlar gatezemiz baskıya girdiğinde henüz belli olmamıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

O, bir ‘Köy Enstitülü’ idi

SONRAKİ HABER

Gıda güvenliğinde yanlış bilinenler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...