17 Mayıs 2021 09:28

Akaryakıta zam kapıda | Patronlar istedi akaryakıtta tavan fiyat sona eriyor

Akaryakıt sektöründe 2 aydır sürdürülen tavan fiyat uygulaması 19 Mayıs gecesi sona erecek. Fiyatlar uygulama öncesinde olduğu gibi serbest piyasa koşullarında belirlenecek.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararıyla akaryakıt sektöründe 2 aydır sürdürülen tavan fiyat uygulaması 19 Mayıs'ta sona erecek. 2 ay önce yürürlüğe konan tavan fiyat kararıyla akaryakıtta 17 ila 20 kuruş arasında indirim gerçekleşmiş, bazı şehirlerde indirimler 40 kuruşu bulmuştu. Uygulamaya Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) itiraz etmiş ve yargıya taşımıştı.

EPDK’nin akaryakıt dağıtım şirketlerinin fiyatlarda gizli zam yaptığını tespit etmesinin ardından 18 Mart’ta yürürlüğe giren tavan fiyat uygulaması, 19 Mayıs saat 00.00 itibarıyla sonlandırılacak. Fiyatlar uygulama öncesinde olduğu gibi serbest piyasa koşullarında belirlenecek.

TAVAN FİYAT İNDİRİM GETİRMİŞTİ

Tavan fiyat kararıyla akaryakıtta 17 ila 20 kuruş arasında indirim gerçekleşmiş, bazı şehirlerde indirimler 40 kuruşu bulmuştu. Güncel tavan fiyat tablosuna göre, İstanbul Avrupa Yakası’nda benzinin litre fiyatı en yüksek 7.07 lira, motorinin litre fiyatı 6.43 lira, Anadolu Yakası’nda ise benzinin litresi en yüksek 7.09 lira, motorinin ise 6.45 lira olmuştu.

Ankara’da benzinin litresi 7.15 lira, motorinin litresi 6.51 lira olarak belirlenirken, İzmir’de benzinin litresi en yüksek 7.16 lira, motorinin litresi ise 6.52 lira olmuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten Filistin'e destek eylemleri: Hükümet, İsrail’le anlaşmaları iptal etmeli

SONRAKİ HABER

BİSAM: Nisan ayında açlık sınırı, asgari ücreti yakaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...