18 Şubat 2011 03:52

İşçiler anayasayı tartışacak

KOCAELİ İşçi Kurultayının sekretarya toplantısında Anayasa Konferansı kararı alındı. Toplantıda, Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan bir süredir devam eden Anayasa tartışmalarında emekçilerin dışarıda tutulduğu ve özgürlükçü bir Anayasa ihtiyacının başkanlık sistemine indirgenmek istendiği ifade etti. Bu yaklaş

İşçiler anayasayı tartışacak
Paylaş

KOCAELİ İşçi Kurultayının sekretarya toplantısında Anayasa Konferansı kararı alındı. Toplantıda, Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Veysel Kaplan bir süredir devam eden Anayasa tartışmalarında emekçilerin dışarıda tutulduğu ve özgürlükçü bir Anayasa ihtiyacının başkanlık sistemine indirgenmek istendiği ifade etti. Bu yaklaşımın karşısında, emekçiler ve emek örgütlerinin nasıl bir Anayasa istediklerinin tartışılacağı konferans için 13 Mart 2011 tarihi belirlendi. Tüm Bel-Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş ise Anayasada genel bir eşitlik söylemi istendiğini, oysa işçi ve sermaye arasında eşit bir Anayasa’nın sermayenin hizmetinde olacağını, dolayısıyla işçilerin çıkarlarını koruyan bir Anayasa olması gerektiğini belirtti.
Sekretarya toplantısında 10 Nisan 2011 tarihinde yapılacak İşçi Kurultayı hazırlıkları da değerlendirildi. Kurultayın üç ana başlığı; örgütsüz işçilerin sendikalaşma mücadelesi, sendikal demokrasi ve yerel mücadele birliklerinin oluşturulması olarak belirlendi. Genel-İş Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, sendikaların ortak hareket etmesinin önemli olduğunu belirterek temel ilkeleri belirlenmiş bir sendikalar birliğinin önemini vurguladı. Toplantıya ayrıca Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Yöneticisi Hakan Akyol, BTS Kocaeli İl Temsilcisi İlker Önal da katıldı. Toplantıda kurum, işyeri ve semt gezilerinin takvimlendirilmesi de yapıldı.
(Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bu şekilde işçileri bölüyorlar

SONRAKİ HABER

Çırak canından oluyordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...