14 Mayıs 2021 17:06

"Okuma Kültürü Semineri" yarın başlıyor

Uyurgezer Kitap tarafından yarın gerçekleştirilecek olan "Okuma Kültürü Semineri" hem çocuklara hem de eğitimci ve ebeveynlere hitap edecek.

Seminer davetiyesi.

Paylaş

Uyurgezer Kitap tarafından düzenlenen "Okuma Kültürü Semineri" pandemi koşulları ve onun getirdiği uzaktan yaşam sürecinde hem çocuklara hem de eğitimci ve ebeveynlere, karşı karşıya kaldıkları zorluklarla başa çıkma yollarına ilişkin katkı sunmak hedefleniyor.

Yarın saat 13.00’te başlayacak seminerde edebiyatımızın sevilen isimleri kendi okuma serüvenlerinden yola çıkarak bugünün çocuklarına dair gözlemlerini paylaşacak.

“ÇOCUĞU KİTABA YAKLAŞTIRMAK”

Açılış konuşması ile başlayacak etkinlikte ilk başlık ‘Çocuğu Kitaba Yaklaştırmak’ olacak. Saat 13.10’da Ömer Açık moderatörlüğünde yapılacak oturumun konuşmacıları Arslan Sayman, Dilge Güney ve Adnan Saraçoğlu.

Etkinlikteki ikinci başlık ‘Uzaktan Eğitim, Uzaktan Edebiyat, Uzaktan Hayat!’.

Saat 13.50’de başlayacak bu oturumun moderatörlüğünü Saadet Sevinç Doğan üstleniyor. Akademisyen ve yazar Prof. Dr. Necdet Neydim ve yazar Çiğdem Sezer de bu oturumun katılımcıları.

“KİTAPLA BÜYÜYEN ÇOCUKLAR”

Saat 14.30’da başlayacak ‘Kitapla Büyüyen Çocuklar’ oturumunda kişilik gelişiminde çocuk kitaplarının etkisi üzerinde durulacak. Prof. Dr. Ebru Oğuz moderatörlüğünde yapılacak oturumda yazar Tülin Kozikoğlu ve tasarımcı yazar, eğitmen Doç. Dr. Ilgım Veryeri Alaca da bu bölümde birer konuşma gerçekleştirecek.  

‘Yaratıcı Fikirler, Yaratıcı Kitaplar: Meraklı İkizler’ başlığında gerçekleştirilecek oturum saat 15.10 başlayacak. Bu bölümde Cansu Karagülle moderatörlüğünde ikiz kardeşler Paul ve Peter Reynolds, STEAM hikâyelerinden yola çıkarak yaratıcılık, eleştirel düşünme ve problem çözme üzerine bir sohbet gerçekleştirilecek.

KAPANIŞ AHMET TELLİ’DEN

Ekinliğin kapanış konuşasını ise Ahmet Telli yapacak. Saat 15.50’da yapılacak kapanış konuşmasında Telli, kendi çocukluk serüveninden, gençliğe ve yetişkinliğe uzanan yolculuğunu kurduğu şiir evreniyle harmanlayarak okuyucu ile paylaşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen sivil polis aracı moto kuryeye çarptı

SONRAKİ HABER

Erdoğan’a helallik mektubu: Sana hakkını beşli çete helal eder

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...