13 Mayıs 2021 11:20

2 gazeteci İkizdere'de taş ocağını destekleyen 53 Gazeteciler Derneğinden istifa etti

İki gazeteci, Cengiz İnşaatın İkizdere'de yapmayı planladığı taş ocağına sahip çıkan 53 Gazeteciler Derneği'nden istifa etti.

CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun Twitter gönderisinden alınmıştır

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

İkizdere vadisinde 80 günden beri yaşam alanlarını savunan yurttaşları provokatör ilan eden AKP'ye yakın 11 STK ve meslek örgütleri arasında imzacı olan 53 Gazeteciler Derneği'ne tepki geldi. Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) YK üyesi ve Gazeteci Ömer Şan ve Yeni Viçe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gazeteci Filiz Şan, 53 Gazeteciler Derneğinden istifa ettiğini açıkladı. Ömer Şan ayrıca, derneğin kendisine verdiği ödülü de iade edeceğini ifade etti.

Gazeteci Ömer Şan ve Yeni Viçe Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gazeteci/Muhabir-DEKAP Dönem Sözcüsü Filiz Şan imzasıyla şu açıklama yapıldı: "Bizler, gazeteciliğin etik, sosyolojik, sosyokültürel ve halkın haber alma özgürlükleri çerçevesinde görevini sürdürme mücadelesi veren yerel ve bağımsız, tarafsızlığa özen gösteren, ‘gazeteci/muhabir’ diye tanımlananlarız! Toplumsal ve yaşamsal sorumluluk ve yükümlülüklerin bilinciyle bulunduğumuz ülke, memleket, coğrafya ve dünyamıza dair her soruna duyarlılıkla yaklaşıp; doğa/yaşam mücadelesinde de var olma çabasındayız! Çernobil nükleer kazası sonrası 1990’ların başında yoğunlaşan çevre ve doğa/doğal yaşam alanlarına karşı saldırılar, maden arama ve çıkarma, nükleer ve termik santral çalışmaları, ardına eklenen Karadeniz Sahil Yolu ile birlikte hemen her dere ve vadilerimizi, bir virüs gibi sarmalayan HES’ler, yayla yolları, mera ve ormanlara, doğal varlıklara karşı hunharca ve geri dönüşümsüz saldırılar karşısında durmaktan vazgeçmedik! Tamamen bağımsız, hiçbir kurum veya kuruluştan nemalanmayan, destek almayan, yerel bir halk hareketi olan, vadiler ve derelerimiz başta olmak üzere yaylalar ve doğal yaşam alanlarımızda yaşam mücadelesi örgütleyen Derelerin Kardeşliği Platformu’nun, en başından bu yana bir neferi olarak, mücadeleyi en ileri taşıma gayretinde olduk. Bugün ve sonrasında da mücadele ve dayanışmayı sürdüreceğiz!"

İkizderelilerin direnirken; yurt genelindeki destek ve dayanışma bildirilerine karşı Rize’deki bazı sivil toplum örgütleri adına yapılan 'düşmanca ve ayrıştırıp hedef gösterici’ açıklamaların akıl ve bilim dışı olduğu, kabul edilemez ifadeler içerdiği belirtilen açıklamada "53 Rize Gazeteciler Derneği yönetimini kınıyor, protesto edip, tarafımıza verilen ‘çevre ve yaşam mücadelesi’ ödülünü iade ediyor ve bir ara yöneticilik yaptığımız dernek üyeliğinden istifa ettiğimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz!" denildi.

ÖNCEKİ HABER

Soma Katliamında hayatını kaybeden 301 madenci için sanatçılardan "Flamenko Ağıtı" 

SONRAKİ HABER

ESM: Emekçilerin çalışıken ölmedikleri eşit ve özgür bir dünya istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...