10 Aralık 2012 06:13

EMEP: İnsan haklarında her yıl geriye gidiliyor

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan İnsan Hakları Haftasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.21. yüzyılın insanlığın yıkımına tanıklık ettiğine dikkat çeken Gürkan, “Savaş ve çatışmalar, silahlanma, devletlerin otoriter, baskı ve zora dayanan iktidar gücünü kullanması, hâlâ güvenl

EMEP: İnsan haklarında her yıl geriye gidiliyor
Paylaş

21. yüzyılın insanlığın yıkımına tanıklık ettiğine dikkat çeken Gürkan, “Savaş ve çatışmalar, silahlanma, devletlerin otoriter, baskı ve zora dayanan iktidar gücünü kullanması, hâlâ güvenlikçi yaklaşımların hak ve özgürlüklerin yerini alması gibi politikalar sonucu insanlar ölmekte, yaralanmakta, sağlığı ve vücut bütünlüğü tehdit altında kalmaktadır” dedi.

Ülkede açıklanan yıllık insan hak ihlalleri raporlarının sonuçlarının, insan haklarında her geçen yıl daha da geriye gidildiğini gösterdiğini söyleyen Gürkan, İnsan hakları ihlallerinin,  iktidarların, iktidar gücünü kullanmak için uyguladıkları politikalarla doğrudan ilgisi olduğunu vurguladı.

İnsanın ve insanlığın düşmanının sömürü, soygun ve savaş düzeni olduğunu vurgulayan Gürkan, “İnsan hak ve özgürlüklerinin; yaşam hakkının güvencede olduğu, insanca çalışma ve yaşama koşullarının sağlandığı, basın, ifade, örgütlenme ve siyasal hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı demokratik bir ülke tüm toplumun ortak özlemidir. Bu özlemin gerçekleşmesi için, haklarına ve özgürlüklerine sahip çıkan halk güçleri mücadeleden kaçınmayacaktır” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltına alınan ilk 15 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Vinç üzerinde başı sıkışan işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...