07 Mayıs 2021 19:03

Trakya'da çevre ve hava kirliliği için Meclis araştırma komisyonu teklifi

CHP Milletvekili Türabi Kayan, Trakya'daki çevre ve hava kirliliğinin sebeplerinin araştırılması ve önüne geçilmesi için Meclis Araştırması Komisyonu kurulması teklifinde bulundu.

Çorlu Deresi | Fotoğraf: Mehmet Yirun

Paylaş

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Trakya'da yaşanmakta olan çevre ve hava kirliliğinin sebeplerinin araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacı Meclis Araştırması Komisyonu kurulması önerisinde bulundu.

TBMM Başkanlığına sunulan teklifin gerekçesinde Ergene Havzasının sanayi ve nüfus yoğunluğun en yüksek olduğu havzalardan birisi olduğu; tekstil, gıda, maden gibi farklı sanayilerin bölgede çevre ve hava kirliğine yol açtığı belirtildi, "Ergene havzası tamamen, sanayi kaynaklı kirliğin etkisi altındadır" denildi.

Istrancalar'daki Yıldız Dağları’ndan başlayıp Meriç Nehri ile birleşerek Ege Denizi’ne dökülen 283 kilometrelik Ergene Nehri'nin bölgede bulunan çok sayıda sanayi tesisi nedeniyle çevreye zehir saçtığı vurgulanan gerekçe metninde şu ifadeler yer aldı:

"Kırklareli ve Tekirdağ gibi sanayi tesislerinin yoğun olduğu bölgede yer alan nehir, 1970’lerden bu yana kirlilikle can çekişmektedir. Ağır metal atıkları nehirdeki canlı yaşamını bitirirken, verimli tarım arazileri de gün geçtikçe kısırlaştırmaktadır.

Bölge halkı ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıyadır.

Kirliliğin çok nedenli, çok sonuçlu olması, çok tarafı bulunması ve yasalar, yönetmelikler ile çözülememesi tehlikeyi daha da artırmaktadır,

Trakya Bölgemizde yaşanmakta olan çevre ve hava kirliliğinin sebeplerinin araştırılması, alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacı ile kurulmasını talep ettiğimiz Meclis Araştırması Komisyonu çalışmalarının Trakya Bölgemizde yaşanmakta olan çevre ve hava kirliliğinin önüne geçilebileceğini düşünmekteyiz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'den animasyonsuz video: İktidar yalanları; esnafın, çiftçinin, halkın gerçekleri

SONRAKİ HABER

Panama’da, son durağı Mersin Limanı olan konteynerde 616 paket kokain bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...