17 Nisan 2011 09:58

Kaç yanlış ÖSYM’yi götürür?

İzmir, Aliağa’da lise ve dershane öğrencileri, demokrasi meydanında buluşarak YGS’de şifre skandalına karşı basın açıklaması yaptı. Demokrasi meydanında buluşan YGS mağduru gençlere Petrol-İş, Eğitim Sen, Emekli-Sen, Genel-İş gibi sendikalarla beraber Demokrasi Platformu da destek verdi.“Kaç yanlış ÖSYM’yi gö

Kaç yanlış ÖSYM’yi götürür?
Paylaş

“Kaç yanlış ÖSYM’yi götürür-Aliağa Şifresizleri” pankartı açan lise ve dershane öğrencileri Demokrasi Meydanında toplanarak “Cemaate değil, bilime özgürlük”, “AKP’nin imamı kaça sattın sınavı”, “Ali Demir İstifa”, “YGS kaldırılsın”, “Şifreci AKP, şikeci dershane” sloganları attı.

Kitle buradan Cumhuriyet Meydanına kadar sloganlarla yürüdü. Cumhuriyet meydanında basın açıklamasını okuyan 80.Yıl Cumhuriyet Lisesi öğrencisi Ülkü Gökçe, “Bugün burada haksızlığa uğradığımız ve adalet istediğimiz için toplandık. 2011 YGS sınavı iptal edilmeli ve öğrencilere eşit haklar verilmelidir. Bu skandala imza atanlar bir daha böyle bir şeye cesaret edemesinler ve emeklerimizi çalamasınlar. Biz şifre istemiyoruz, adalet ve emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bu olay sadece sınava girenleri değil, tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor, herkes mağdur ediliyor, herkesin emeği çalınıyor” dedi. Ülkü Gökçe eylemlerine destek veren sendikalar ve kitle örgütlerine teşekkür etti. Slogan atarak Cumhuriyet meydanında bir süre bekleyen öğrenciler Aliağa’da kutlanacak olan 1 Mayıs’ta buluşma çağrısı yaptıktan sonra dağıldı.

UŞAK’TA EYLEM

Uşak’ta Eğitim Sen, SES, BES, EMEP, ÖDP, TKP, CHP ve ADD’nin katıldığı eylemde lise ve dersane öğrencileri YGS’deki şifre skandalını protesto etti.  Belediye önünde toplanan gençler, ‘AKP’nin imamı kaça sattın sınavı’, ‘Susma haykır YGS’ye hayır’ ‘Ne YGS ne LYS Tayyip girsin strese’ sloganlarıyla  Tiritoğlu Parkına yürüdü.  Burada yapılan açıklamada konuşan Eğitim Sen Uşak Şube başkanı Deniz Ertunç, şifre skandalının sorumlularının hesap vermesini istedi.
(İzmir-Uşak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

YGS şifreleri 30 kupona

SONRAKİ HABER

ÖSYM’nin tabutunu taşıdılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa