05 Mayıs 2021 10:41
Son Güncellenme Tarihi: 05 Mayıs 2021 22:43

CHP ile AKP arasında "Yalan üretim merkezi" polemiği

CHP'nin "128 milyar dolar nerede" sorusuna "Yalan üretim merkezi" suçlamasını içeren çizgi filmle yanıt veren AKP, "Sizi gidi filmciler sizi" cevabını aldı.

Ekran görüntüsü @Akparti'nin Twitter'da yayımladığı videodan alınmıştır

Paylaş

AKP iktidarının "128 milyar dolar nerede" sorusuyla imtihanı sürüyor. Soruya şimdiye kadar aralarında Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğu birçok AKP'li isimden birbiriyle çelişen pek çok yanıt geldi. Ancak yanıtlar, halkı tatmin etmiş görünmüyor zira "128 milyar dolar nerede" sorusu gündemdeki yerini koruyor.

Soruyu açık ve net şekilde yanıtlamaktan kaçınan AKP ise konuyu gündeme getiren CHP'yi yalancılıkla suçluyor. Bu suçlamala son olarak AKP'nin sosyal medya hesaplarında "Yalan üretim merkezi" başlığıyla paylaştığı videoda yer aldı.

Çizgi film formatında hazırlanan propaganda videosunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak karikatürize edildi. Muhalefetin, iktidara yönelik eleştirilerinin dayanaksız olduğu iddia edilen animasyon, "Cumhuriyet Halk Partisi" tabelasının düşmesi sonucu "CHP Yalan Üretim Merkezi" tabelasının ortaya çıktığı sahneyle başlıyor. Ardından merkezde Kılıçdaroğlu ve Öztrak'a "Yalan Jenaratörü" ve "İnsafsız Yalan Aracı" ile "Papağan İksiri" tanıtılıyor. "128 milyar dolar nerede" sorusunun "papağan gibi tekrar edildiği" ifade ediliyor.

VİDEO TERS TEPTİ, 128 MİLYAR DOLAR NEREDE SORUSU TWİTTER'DA GÜNDEMİN İLK SIRASINA YERLEŞTİ

Video yayımlandıktan sonra sosyal medya platformu Twitter'da "yalan üretim merkezi" değil "128 milyar dolar nerede" sorusu ülke gündeminin ilk sırasında yerleşti. "Yalan üretim merkezi" ise daha alt sıralarda yer aldı. AKP'nin paylaşımına tepki yağdı. Yurttaşlar, 128 milyar doların, koronavirüs aşılarının ve esnafa desteğin akıbetini sordu.

CHP'DEN YANIT: SİZİ GİDİ FİLMCİLER SİZİ

CHP'nin Twitter hesabından da "Sizi gidi filmciler sizi! Cuma günü saat 15.00'te gerçekleri açıklıyoruz!" yanıtı geldi. Paylaşımda AKP binasında "AKP Film Merkezi" tabelası eklenmiş bir görsel de yer aldı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

62 ilin baro başkanından İkizdere direnişine destek açıklaması

SONRAKİ HABER

İşkencedere Vadisi yok olurken Bakanlık "İkizdere'de endişeye gerek yok" diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa