17 Nisan 2011 09:49

Şifreye karşı şifresiz çadır!

Diyarbakır’da YGS’deki şifreli kopya skandalını protesto eden öğrenciler çadır kurarak süresiz oturma eylemi başlattı. YGS’nin iptal edilmesini ve ÖSYM Başkanı Ali Demir’in istifasını talep eden öğrenciler anadilde eğitim hakkının da tanınmasını istedi.YGS’deki şifre olayından sonra Diyarbakır’da kurulan &

Şifreye karşı şifresiz çadır!
Paylaş

YGS’deki şifre olayından sonra Diyarbakır’da kurulan Özgür Öğrenci Birliği, Park Orman’da çadır kurarak, oturma eylemi başlattı. Yüzlerce öğrencinin katıldığı eylemde, ‘YÖK kalkacak polis gidecek üniversiteler bizimle özgürleşecek’ pankartı açılarak, ‘Bir bilene bir de gülene sor’, ‘Baba beni cemaate gönder’, ‘Do KPSS İro YGS’, ‘Hoca efendi yaz 67–96 gönder tüm cevaplar cebine gelsin’ dövizleri taşındı. ‘YGS-LYS edi bes e’, ‘Yaşasın öğrenci dayanışması’, ‘Anadilde eğitim engellenemez’, ‘Ali Demir istifa’, ‘Hükümet istifa’ sloganlarını atan öğrenciler darbuka ve erbaneler eşliğinde kendi besteledikleri parçaları da söylediler.

Öğrencilere, veliler ve Diyarbakır Eğitim Sen Şube yöneticileri de destek verdi.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Murat İnal, milyonlarca mağdur edilen öğrenci adına YGS’nin iptalini ve ÖSYM Başkanı Ali Demir’in istifasını talep ettiklerini söyledi. Sınav sisteminin öğrencileri intihara sürüklediğine dikkat çeken İnal, sınavların öğrencileri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Türkiye’de eğitimin bir lüks haline geldiğini belirten İnal, “Parası olanın okuduğu bu eğitim sistemi beraberinde fırsat eşitsizliği de sunmaktadır. Geliri dar olan ailelerin bu sınav sanayisine ayıracak bütçelerinin olmamasından dolayı çoğu öğrenci üniversite kapısından girememektedir.”dedi.

Her gün belli sayıda öğrencinin çadırda kalacağını belirten İnal, “Çadır eylemimiz sonuç alana kadar devam edecektir. Çadır evimizdir ve burada sabahlayacağız. Burada ders çalışacağız, yemeğimizi burada yiyeceğiz, artık sabahları çadırdan dershaneye gideceğiz.”dedi.

Açıklamanın ardından öğrenciler, deneme sınav kitapçıkları yırtarken kalemlerini de kırdı. Müzik eşliğinde halaylar çekerek eylemlerine devam etti. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenciye ‘yuh’ Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

YGS şifreleri 30 kupona

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa