AKP'ye göre, Biden'ın elini muhalefet güçlendirmiş
AKP Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, muhalefetin ABD Başkanı Biden'ın "soykırım" açıklamasına dair tavrının Biden'ı cesaretlendirdiğini öne sürdü.

Emin Akbaşoğlu | Fotoğraf: DHA
İLGİLİ HABERLER

Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan artık bir milli güvenlik sorunu haline gelmiştir

Erdoğan'dan Biden'a "soykırım" yanıtı: Mesnetsiz, haksız ve hakikatlere aykırı

Bahçeli: Biden baymış, bayat bir tat vermeye başlamıştır

Cerrahpaşa işçilerinin TİS talebine rektörlüğün cevabı işten atma tehdidi oldu
ABD Başkanı Joe Biden'in "soykırım" açıklamasının yankıları sürüyor. AKP Grup Başkan Vekili Emin Akbaşoğlu, muhalefetin tutumunun Biden'in elini güçlendirdiğini savundu, HDP'yi hedefe koymayı da ihmal etmedi. Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin "soykırım" ifadelerine, muhalefet partilerinden beklenen tepkinin gelmediğini söyleyen Akbaşoğlu, "Muhalefetin bu tavrı, Biden'ı da cesaretlendirmiştir. Ne Sayın Kılıçdaroğlu ne Akşener, Biden'a ve HDP'ye kükreyememişlerdir" dedi.
Emin Akbaşoğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Biden'ın açıklamasına TBMM'nin ortak bildiri ile yanıt verdiğini belirtti ve Erdoğan'ın Biden'a gerekli dersi verdiğini öne sürdü.
AKP'li Akbaşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in grup toplantılarındaki konuşmalarına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
"Biden'ı kınamayı geçiştiren, HDP'yi kınamaya ağzına almayanlar, devleti ve milleti temsil noktasında gölge boksörü yaparcasına gerçekleri çarptırmışlardır. Muhalefet Türkiye'nin yumuşak karnı olmasaydı, Biden bu kararı almaya cesaret edemezdi. Muhalefetin bu tavrı, Biden'ı da cesaretlendirmiştir. Sonuç, muhalefetin de katkısıyla ortaya çıkmıştır. Muhalefet her konuda olduğu gibi emperyalistleri ve onun maşalarını masum göstermeye çalışıyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, tıpkı Biden gibi kendi yaptığını muhatabına yamamaya çalışan bir taktik geliştirmiş durumda. HDP'nin tavrına baktığımızda, MYK'sının aldığı kararla adeta 5'inci kol faaliyetinde bulunduğu, emperyalistlerin mayın eşekliğine soyunduğunu göstermektedir. Genel başkanların, grup toplantılarında ağır ifadeler içeren HDP'nin bildirisine ilişkin tek bir kelime etmemeleri, her iki partinin samimiyetsizlikleri olarak karşımıza çıkıyor. Grup toplantılarında görülmüştür ki ne Sayın Kılıçdaroğlu ne Akşener, Biden'a ve HDP'ye kükreyememişlerdir. Kılıçdaroğlu'nun tabiriyle miyavlamakla yetinmişlerdir. Millet kimin kükrediğini kimin miyavladığını görmüştür." (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et